Åttende strake ligagull!
04.05.2019

Med en komfortabel seier 3-0 over Aberdeen i ettermiddag sikret Celtic klubbens 8. strake ligamesterskap. Totalt sett var dette Celtics 50. skotske ligamesterskap. Drømmen om et nytt «The Treble» lever i beste velgående og 25. mai møter Celtic Hearts i finalen i den skotske cupen. Neil Lennon valgte å foreta to endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock for en uke siden - Kieran Tierney og noe overraskende Timothy Weah var tilbake i startoppstillingen.

Celtic tok initiativet fra start og allerede etter to minutter med en god «heading» av Tom Rogic etter et angrep hvor både James Forrest, Weah og Tierney var involvert. Dessverre for Celtic var hjemmelagets målvakt Joe Lewis med på notene.  Bortelaget fortsatte presset og både Weah, Rogic og Forrest hadde hver sin halvsjanse.

Aberdeen kom etter hvert mer inn i kampen og produserte et par brukbare målsjanser – den første kom på en kontring etter et drøyt kvarter. Kristoffer Ajer blokkerte et skudd før han sendte av gårde en presis langpasning mot Odsonne Edouard, men Lewis reddet nok en gang.  Etter 32 minutters spill hadde Aberdeen sin største målsjanse ved toppscorer Sam Cosgrove – Scott Bain som ikke hadde hatt altfor mye å gjøre vartet opp med en flott reaksjonsredning. Fem minutter seinere hadde Forrest Celtics største målsjanse etter at han ble spilt igjennom av Edouard.

I løpet av et snaut kvarter før og etter pause ble kampen avgjort. Seks minutter før hvilen stupte Mikael Lustig frem og «headet» en presis ball fra Callum McGregor utagbar for Lewis. Det var et smart løp av den svenske høyreback og han fikk «plutselig» stå helt alene. Jozo Simunovic doblet Celtics ledelse åtte minutter etter pause på nok en godt plassert «heading». Målet kom på et godt slått hjørnespark av McGregor.

Selv om Celtic fortsatte presset kom ikke det siste målet før to minutter før slutt. Celtic kontret ved Rogic og spilte frem Edouard med en presis pasning. Franskmannen hadde ingen problemer med å overliste Lewis fra ti meters hold. Det var ville jubelscener fra de mange tilreisende Celtic-supporterne gjennom mesteparten av 2. omgang og det toppet seg etter at dommeren blåste av for full tid. Med to kamper igjen å spille kan ingen passere Lennons menn på tabellen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig (Sinclair 90), Simunovic, Ajer, Tierney (Hayes 57); Brown, McGregor: Forrest, Rogic, Weah (Burke 72); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Toljan, Benkovic og Ntcham Gult kort: Ajer, Brown og Weah Tilskuere: 15.189 Celtics beste: Lustig