Celtic gikk enkelt videre!
20.07.2017
Celtic dominerte gårsdagens returoppgjør mot Linfield og vant til slutt 4-0. I likhet med kampen i Belfast på fredag brente Celtic mange målsjanser og seieren burde vært langt større. Nå venter Rosenborg i neste kvalifiseringsrunde til Champions League. Første kamp er i Trondheim allerede førstkommende onsdag. Trønderne fikk lagt tøffere motstand fra irske Dundalk enn ventet og måtte ha ekstraomganger for å ta seg videre.

Brendan Rodgers valgte en ny formasjon med tre midtstoppere i gårsdagens kamp. Totalt gjorde han tre endringer i forhold til laget som startet i Belfast på fredag. Nykommer Olivier Ntcham fikk sin debut og i tillegg var Callum McGregor og Moussa Dembele tilbake i startoppstillingen. Den mest omtalte spilleren i det første oppgjøret, Leigh Griffiths, måtte stå over returen grunnet en strekkskade. Ntcham markerte seg umiddelbart med et godt skudd som bortelagets målvakt Roy Carroll måtte gi retur på. Kampens beste spiller, Scott Sinclair, var påpasselig fremme og ga Celtic ledelsen allerede etter fire minutters spill.

Demble misbrukte to brukbare målsjanser innledningsvis, men nærmest kom Tom Rogic med et godt skudd like utenfor etter en halvtimes spill. Sinclair og Dembele avsluttet omgangen med hver sin målsjanse, men det stod utrolig nok kun 1-0 halvveis. To minutter etter hvilen viste Rogic sin klasse med meget godt plassert langskudd og doblet ledelsen. Sinclair økte til 3-0 syv minutter seinere etter et  flott angrep hvor kreative Ntcham og Rogic var involvert. Dermed var i kampen i realiteten avgjort. Sinclair hadde en stor mulighet til å score sitt tredje mål for kvelden, men skudd hans gikk via Carroll og i tverrliggeren. To minutter på overtid avgjorde innbytter Stuart Armstrong med et mål to minutter på overtid.

Ntcham spilte en god, men manglet tydeligvis kamptrening og var ikke på topp fysisk. Likevel viste han at han er god fotballspiller. At Rodgers valgte ham foran Armstrong vil nok sette ny fart i om sistnevnte er på vekk fra Celtic Park. Også Celtics to andre nykommere i sommer fikk muligheten i kampen. Mest spennende var det med 19-åringen Kundai Benyu som klarte seg bra i de minuttene han fikk spille.

Celtic (3-1-4-1-1): Gordon; Lustig, Sviatchenko, Tierney; Brown; Forrest (Hayes 67), McGregor (Benyu 74), Ntcham (Armstrong 67), Sinclair; Rogic; Dembele Ikke benyttet: de Vries, Sviatchenko, Bitton og Kouassi Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 60.000 Celtics beste: Sinclair