Celtic mistet seieren på slutten!
12.03.2017
Celtic mistet seieren på slutten i ettermiddagens oppgjør mot Rangers på Celtic Park. I kampens siste kvarter mistet Celtic initiativet og tillott Rangers å kommen inn i kampen. Det ble spesielt merkbart etter at Stuart Armstrong ble byttet ut med Leigh Griffiths etter 73 minutter. Til da hadde Armstrong vært Celtics beste spiller i en heller svak forestilling av hjemmelaget. Tre minutter før full tid utlignet Clint Hill til 1-1. Kampen store "snakkes" var likevel det soleklare straffesparket Celtic ble snytt for på overtid da Hill hindret Griffiths!

Brendan Rodgers foretok kun en endring til forhold til laget som startet mot St Mirren i kvartfinalen i den skotske cupen for en uke siden. James Forrest var tilbake i startoppstillingen til fordel for Gary Mackay-Steven. Kampen var jevnspilt og sjansefattig innledningsvis. Rangers spilte som vanlig fysisk tøft og Kenny Miller kunne ha fått marsjordre allerede etter åtte minutter med en horribel tofotstackling av Armstrong. Selv om Celtic hadde ballen mest den første halvtimen, var det bortelaget som skapte den første store målsjansen da Martyn Waghorn kom seg fri med Craig Gordon, men Celtics målvakt reddet med en mesterlig beinparade. Nærmest for Celtic var Armstrong med et meget bra frispark som Rangers´målakt Wes Foderingham fikk slått til hjørnespark. Etter 35 minutter og i en god Celtc-peride var det nettopp Armstong som fikk æren av å gi hjemmelaget ledelse. Målet kom etter et godt angrep iscenesatt av Forrst og avslutningen til Armstrong var meget godt utført.

Callum McGregor erstattet en svak Nir Bitton etter hvilen og Celtic startet 2. omgang best. Armstrong hadde den første store målsjansen med et velplassert skudd etter meget godt forarbeid av Scott Sinclair, men igjen var Foderingham med på notene. Moussa Dembele hadde ikke sin beste kamp i Celtic-trøya i ettermiddag og i likhet med i 1. omgang misset han et par brukbare målsjanser også etter hvilen. Etter 68 minutter måtte nok en gang Foderingham i aksjon på en god avslutning av Armstrong. Rodgers valgte overraskende å ta ut Armstrong og erstatte med Griffiths 17 minutter før slutt. Muligens var en det skade i leggen som var årsaken til byttet. Uansett så mistet Celtic mye av initiativet etter at Armstrong ble byttet ut. Emerson Hyndman testet Gordon med en avslutning fra kloss hold, men Celtics siste skanse imponerte igjen med en beinparade av høy klasse.

Dommer Bobby Madden kom i fokus mot slutten av kampen. Først overså han et soleklart frispark og gult kort da Mikael Lustig ble meid ned av Jason Holt før sistnevnte avslutte like til side for Gordons mål. Tre minutter før slutt fikk Rangers utligningen ved Hill. Gordon fikk en hånd på Hyndmans velpasserte skudd og Hill var påpasselig fremme på returen. Ikke helt ufortjent et sjanser og spill i siste del av 2.omgang, men på overtid oppstod situasjonen hvor Hill la ned Griffiths. Klarere straffespak er det sjelden man ser i fotball! Hvordan Madden kunne unngå å blåse er nærmest utrolig!

Derfor var Celtic andre poengtap i Scottish Premiership et faktum. Fortsatt er klubben ubeseiret i hjemlig liga og cup og har nå spilt 35 kamper uten tap. Celtic kunne med seier i ettermiddag ha sikret seg ligagullet allerede om ei uke. Både Aberdeen og Rangers har begge fortsatt en teoretisk mulighet til å innhente Celtic.

Celtic (4-3-3): Gordon; Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney; Bitton (McGregor 45), Brown, Armstrong (Griffiths 73); Forrest (Roberts 68), Dembele og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Simunovic og Kouassi Gult kort: Lustig og Brown Tilskuere: 58.545 Celtics beste: Armstrong