Celtic møtte ikke opp!
11.05.2019
Det var noe tannløst over Celtic i ettermiddag og det virket som laget rett og slett ikke møtte opp! Da er det ikke enkelt å vinne fotballkamper og hjemmelaget Rangers tok en fullt fortjent 2-0 seier i sesongens siste Glasgow-derby. Celtic skapte svært lite, men heldigvis så var ligatittelen allerede i boks!  Dette var også Celtics første hjemlige tap i 2019. Neil Lennon fortok tre endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen for en drøy uke siden - Jonny Hayes, Oliver Burke og Mikey Johnston var alle tre tilbake i startoppstillingen.

Allerede etter to minutters spill fikk Rangers en drømmestart da James Tavernier skrudde inn et frispark fra like utenfor Celtics sekstenmeter. Johnston var noe klønete da han felte Ryan Kent. Frisparket til Rangers´ kaptein var det virkelig klasse over, men det nå være lov til å stille et spørsmålstegn med Scott Bain. Celtics målvakt viket noe passiv i situasjonen og maktet ikke å flytte seg bort til hjørnet. Hjemmelaget fikk blod på tann og skapte de fleste målsjansene - veteranspissen Jermaine Defoe og Ryan Kent hadde hver sin brukbare målsjanse. Kent skapte til dels store problemer for Celtics forsvar og var kampens desidert beste spiller. Midtveis i omgangen "headet" hjemmelagets midtstopper Connor Goldson like over målet til Bain. Hjemmelaget skal prise seg lykkelig at de ikke ble redusert til ti spillere da Jon Flanagan sendte en albue i ansiktet på Scott Brown like før pause.

Første del av 2. omgang ble ganske kjedelig med stillingskrig på midtbanen. Det skjedde svært lite før midtveis i omgangen da Scott Arfield doblet vertenes ledelse. Den tidligere Burnley-spilleren utnyttet et noe "sløvt" Celtic-forsvar og feilet ikke alene med Bain. Angrepet startet da Glenn Kamara vant ballen på midtbanen, sendte den videre til Defoe som igjen fant Arfield med en smart "flikk". Seinere i omgangen var Rangers nære ved å gå opp til 3-0 på en dobbeltsjanse - først ga Bain en retur på et godt skudd av Defoe før samme spiller satte ballen i tverrliggeren.

Seks minutter før slutt kom Celtics eneste reelle målsjanse ved Oliver Burke. Odsonne Edouard brukte farten sin og løp over nesten hele banen før han fant Burke med en presis pasning. Utrolig klarte Burke å sette ballen rett på Rangers´målvakt Wes Foderingham. Rett og slett ikke godt nok av den storvokste vingen!

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig (Toljan 46), Simunovic, Ajer, Hayes; Brown, McGregor; Burke , Rogic (Ntcham 70), Johnston (Sinclair 65); Edouard Ikke benyttet: de Vries, Ralston, Benkovic og Bitton Gult kort: Ajer og Hayes Tilskuere: 49.844 Celtics beste: Ingen