Celtic startet med seier
01.08.2022
Celtic startet sesongen 2022/23 med en solid 2-0 seier over Aberdeen. Siden Celtic er regjerende skotsk ligamester, ble ligaflagget heist på Celtic Park før avspark. Denne tradisjonen kalles "Flag Day" i Skottland. Kaptein Callum McGregor kom bærende med ligapokalen til øredøvende jubel foran kampen. På et nærmest fullsatt Celtic Park ble det laget en meget imponerende "tifo" som dekket tre av fire tribuner. Man må faktisk Ange Postecoglou valgte ikke overraskende å starte med de samme 11 som i generalprøven mot Norwich City forrige helg.

Allerede etter tre minutter tok Celtiic ledelsen på en "heading" av Stephen Welsh. Målet kom etter et hjørnespark der midtstopperen raget høyest i lufta og satte ballen bak gjestenes målvakt Kelle Roos. I en heller sjansefattig 1. omgang produserte lagene en god målsjanse hver. Kyogo kom dessverre litt for seint til å sette Matt O'Rileys pasning i mål og på motsatt side hadde tidligere Celtic-spiller Jonny Hayes et skudd som gikk like utenfor stolpen til Joe Hart.

Det skulle gå 75 minutter før Celtic hadde sin neste store målsjanse og denne gangen tok Jota vare på den. Resultatet ble et meget god langskudd av portugiseren som nærmest "klistret" ballen i krysset og Celtic ledet 2-0. Innbytter Georgios Giakoumakis hadde et par gode målsjanser og spesielt den ene burde ha gitt tellende resultater. Nærmest scoring  kom Aberdeen etter at McGregor var nærme å sette ballen i eget nett, men Hart fikk slått den over tverrliggeren. Nykommer Aaron Mooy fikk sin debut da han erstattet O'Riley i sluttminuttene.

Kort oppsummert så var dette en solid forestilling av Celtic, men hjemmelaget burde ha vært mer kliniske foran mål. Celtic har en fantastisk statistikk på første ligakamp på hjemmebane. Man må helt tilbake til 1950 da Greenock Morton ble for sterke for å finne siste hjemmetap i ligapremieren. Siden den gang har Celtic har 29 seiere og fire uavgjort på hjemmebane i ligapremieren.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic (Ralston 82), Carter-Vickers, Welsh, Taylor; McGregor, Hatate (Turnbull 66), O'Riley (Mooy 82); Jota, Kyogo (Giakoumakis 66) og Meada (Abada 66) Ikke benyttet: Siegrist, Jenz, Bernabei og Forrest Gult kort: Taylor Celtics beste: Jota Tilskuere: 58.824

Fullt navn: Steven Stefan Fabrice Mouyokolo
Posisjon: Midstopper
Født: 24. januar 1987
Nasjonalitet: Fransk
Høyde: 1,90 m
Kontrakt til: Juli 2014
Tidligere klubber: Chateauroux, Guegnon, Bolougne, Hull City, Wolverhampton Wanderers og Sochaux (lån)