Celtic tok første stikk!
23.09.2017
Celtic tok i ettermiddag sesongens første seier mot Rangers. Brendan Rodgers utvalgte hadde full kontroll gjennom hele kampen og vant til slutt 2-0 på Ibrox. For første gang denne sesongen kunne Celtic stille med skadefritt mannskap. De antatt føstevalgene Dedryck Boyata og Jozo Simunovic spilte sammen i mdtsforsvaret. Også Stuart Armstrong var tilbake i startoppstilingen mot erkerivalen. På topp fikk Leigh Griffiths fornyet tillit.

Tom Rogic stod bak Celtics første målsjanse etter kun 45 sekunders spill med et meget godt langskudd som dessverre gikk like over tverrliggeren til Wes Foderingham i Rangers´mål. Fem minutter seinere var Rogic på skuddhold igjen etter å ha bli spilt igjennom av Patrick Roberts. Celtic fortsatte presset og det gode spillet i det meste av første omgang. Griffiths misset to gode målsjanser før halvtimen - det siste var på et meget godt frispark som Foderingham fikk en hånd på. Roberts valgte feil løsning etter han først driblet av hele Rangers-forsvaret. Dessverre valgte Robert å avslutte selv istedenfor å passe ballen til langt bedre plasserte medspillere. Celtics siste målsjanse før hvilen kom på et meget godt langskudd av Armstrong. Rangers´manager Pedro Caixinha og Scott Brown kranglet høylytt da lagene gikk til pause.

Fire minutter etter pause gikk Celtic opp til 1-0 ved Rogic. Australieren brukte sin teknikk og ikke minst fysikk da han kjempet seg til ballen og plasserte den bak Foderingham. Kun få minutter seinere misbrukte Scott Sinclair en god mulighet til å doble Celtics ledelse. Craig Gordon hadde knapt nok vært nær ballen, men etter 60 minutters spill viste veteranen sin klasse med en imponerende reaksjon på Alfredo Morelos´avslutning fra kloss hold. Åtte minutter seinere la Griffiths på til 2-0 etter å ha blitt elegant blitt spilt i gjennom av Roberts. Da gikk det fort og Rangers-forsvaret hang overhodet ikke med. Griffiths startet løpet perfekt og mottok ballen fra Roberts i steget. Mot slutten av "headet" Simunovic like over tverrliggeren til Foderingham. Sammen med Armstrong var Simunovic Celtics beste spillere i ettermiddag i en full fortjent seier.

Celtic hadde som nevnt innledningsvis full kontroll gjennom hele kampen og slapp ikke hjemmelaget til i det hele tatt. Sjansestatistikken endte med 7-1 til Celtic og seieren kunne vært større en 2-0. 11-2 i antall hjørnespark forteller også en del! Nå venter en meget viktig bortekamp mot Anderlecht førstkommende onsdag for Celtic. Den kampen blir virkelig en syretest på hvor gode Celtic egentlig er denne sesongen.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Tierney; Brown, Armstrong; Roberts (Forrest 71), Rogic (McGregor 65), Sinclair; Griffiths (Dembele 83) Ikke benyttet: de Vries, Bitton, Ntcham og Hayes Gult kort: Boyata Tilskuere: 50.116 Celtics beste: Armstrong