Celtics imponerte mot Anderlecht i Brüssel!
27.09.2017
Celtic har ikke hatt den beste statistikken i verken Champions League eller Europa League de siste årene. Kveldens 3-0 borte mot Anderlecht i Brüssel var den første på 16 kamper i Europa. Kun en gang tidligere har Celtic vunnet en bortekamp i Champions League og det var mot Spartak Moskva i oktober 2012 hvor Georgios Samaras scoret 3-2 målet på overtid. Med dette utgangspunktet så smakte kvedens 3-0 seier mot Anderlecht så utrolig godt! Brendan Rodgers foretok kun en forandring i forhold til laget som startet mot Rangers på lørdag. Olivier Ntcham erstattet Stuart Armstrong sentralt på midtbanen.

Innledningsvis virket Celtic nervøse mange feilpasninger. Selv om laget hadde 70% ballinnehav den første halvtimen, skapte Celtic så og si ingenting fremover. Mål endrer kamper sies det og i det 37 spilleminutt kom et godt eksempel. Ntcham spilte frem Kieran Tierney med en utsøkt pasing og sistnevnte dro seg fri på venstrekanten og fikk lagt inn til en fremadstormende Leigh Griffiths. Spissens syvende mål for sesongen 2017/18 var dermed et faktum. Umiddelbart seinere hadde Anderlecht sin første mulighet i kampen, men skuddet til kapteinen Sofiane Hanni gikk rett på Craig Gordon.

Fire minutter etter hvilen nærmest avgjorde Celtic kampen da Petrick Roberts´ avslutning fra kanten gikk via Seigne Mbodji og i mål. Fra dette tidspunktet hadde Celtic god kontroll med unntak av de siste ti minuttene hvor hjemmelaget febrilsk jaktet en redusering. Roberts, Grifiths og innbytter Callum McGregor misbrukte hver sin brukbare målsjanse. Craig Gordon viste sin klasse da han fikk slått ballen over tverliggeren på meget meget godt langskudd. Scott Brown måtte forlate banen snaue 20 minutter før slutt med noe som så ut som en strekkskade. Mot spillets gang kontret Celtic og Scott Sinclair fastsatte sluttresultatet til 3-0 på overtid.

Midtstopperparet Jozo Simunovic og Dedryck Boyara fortjener mye skryt i kveld. Selv om Anderlecht ikke skapte så altfor mange målsjanser reddet ryddet herrene bakerst opp med stil og spesielt Boyata var toneagivende og tapte knapt en duell. Oppsummert var dette en meget god gjennomført kamp av Celtic og klubben har sikret seg et godt utgangspunkt foran de fire neste kampene i Champions League. Lørdag venter Neil Lennons og hans Hibernian foran et utsoøgt Celtic Park. Mye går virkelig på skinner for Celtic om dagen.

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney; Brown (Bitton 69), Ntcham, Rogic (McGrgor 64); Sinclair, Roberts (Forrest 77); Griffiths Ikke benyttet: de Vries, Hayes, Armstrong og Dembele Gult kort: Ingen Tilskuere: 19.898 Celtics beste: Boyata