Dommertabbe avgjorde kampen!
16.04.2017
En gedigen tabbe av dommer Don Robertson helt på tampen avgjorde kampen mot Ross County i ettermiddag. Hvordan det er mulig å dømme straffespark på Alex Schalks filming er helt utrolig! Dette må være en tidenes største dommertabber i skotsk fotball(!) - Erik Sviatchenko var ikke nærheten av Schalk, han forsøkte kun å følge nederlenderens løp inn i feltet hvorpå sistnevnte plutselig og helt teatralsk kastet seg overrende. Liam Boyce satte inn straffesparket som gjorde at Ross County utlignet til 2-2. Scott Brown "klikket" fullstendig og feide Boyce overrende på overtid og fikk direkte rødt kort! Snakk om dramatikk på Global Energy Stadium i Dingwall. Celtic har appellert kapteins utvisning og det betyr at Brown er klar til å spille førstkommende helgs semifinale i den skotsk cupen mot Rangers.

Tom Rogic startet sin første kamp for Celtic siden midten av desember. Han var en av tre endringer Brendan Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Kilmarnock for en drøy uke siden - Sviatchenko og Moussa Dembele var de to andre. Celtic tok initiativet fra start i kampen og dominerte stort den første halvtimen. Det gikk likevel 17 minutter før den første store målsjansen kom på et godt skudd av Kieran Tierney. Unggutten var for dagen plassert i midtforsvaret sammen med Sviatchenko og banens bestemann Jozo Simunovic. James Forrest stod bak Celtics neste store målsjanse, men avslutningen var ikke presis nok dessverre. Alle gode ting var tre for Celtic og i det 34. minutt satte Tierney ballen bak Scott Fox i hjemmelagets mål med et velplassert langskudd. Dette var fullt fortjent etter spill og målsjanser og Celtic burde ha ledet med større margin ved halvspilt kamp.

I de siste kampene har Celtic blitt "sløve" etter å gått opp i ledelsen - dette skjedde også i ettermiddag og Ross County utnyttet dette fem minutter etter hvilen ved tidligere Celtic-spiller Michael Gardyne. Etter utligningen tok Ross County mer og mer over spillet, men de klarte ikke å skape de aller største målsjansene. Rodgers foretok tre bytter - satte inn Cristian Gamboa, Leigh Griffiths og Patrick Roberts og la om til fire mann i forsvar. Dette ga en etterlenget effekt - Rogic (som var en spillerne som ble byttet ut) manglet tydelig kamptrening og Dembele hadde ingen god dag på topp. Roberts ga ledelsen etter 78 minutter da han utnyttet farten og teknikken sin og satte ballen utagbart bak Fox. Noen minutter tidligere hadde Griffiths misset på en brukbar målsjanse.

Det så ut til å gå i mot en kontrollert, men ikke altfor overbevisende seier for Celtic inntil dommer Robertsen avgjorde kampen med den fatale beslutningen som er beskrevet innledningsvis. Likevel så må Celtic heve seg et par hakk mot et sultent Rangers-mannskap i de to neste kampene. Etter at ligaen ble vunnet 3. april kan det virke som om  Celtic-spillerne har hatt problemer med motvisjonen. Dette var kamp nummer 40 i hjemlig liga og cup uten nederlag og det kan man rett og slett ikke klage på!

Celtic (3-4-2-1): Gordon; Simunovic, Sviatchenko, Tierney; Forrest (Roberts 69), Brown, Armstrong, McGregor; Rogic (Gamboa 69), Sinclair; Dembele (Griffiths 63) Ikke benyttet: Bailly, Toure, Izaguirre oh Kouassi Rødt kort: Brown Gult kort: Simunovic Tilskuere: 6.205 Celtics beste: Simunovic