Endelig løsnet det!
07.10.2018
Etter kun syv mål på de første syv kampene i ligaen løsnet det virkelig for Celtic mot St Johnstone i ettermiddag. Celtic var fullstendig overlegne, vant sjansestatistikken 16-2 og selve kampen 6-0. Spesielt første omgang var imponerende hvor det stod 5-0 på resultattavla. James Forrest scoret fire av dem inkludert et ekte "hat-trick". Har det endelig løsnet offensivt for Celtic denne høsten (?) og var dette vendepunktet etter mange kamper med dårlig uttelling? Scott Brown var fortsatt skadet, Filip Benkovic erstattet en syk Jack Hendry i midtforsvaret og Tom Togic var tilbake i startoppstillingen.

Celtic tok initiativet fra start i kampen og den første store målsjansen kom etter ti minutter ved kampens store spiller, James Forrest, men hjemmelagets gode målvakt Zander Clark var med på notene og reddet skuddet mesterlig. Også Leigh Grifiths hadde en god scoringsmulighet innledningsvis. Det første mål kom etter et kvarters spill da Forrest var påpasselig fremme på returen på Odsonne Edouard gode skudd. Celtic fortsatte presset og Clark reddet gode muligheter fra både Edouard og Grifiths. Etter 22 minutter doblet Celtic ledelsen ved Edouard. Kun et bein fra hjemmelagets Jason Kerr hindret Celtic å øke til 3-0 like etter.

Forrest økte til 3-0 etter 30 minutter på et meget godt angrep hvor Tom Rogic spilte en avgjørende rolle da han fant målscoreren med en presis pasning. Åtte minutter seinere viste duoen et nytt eksempelvis på meget godt kombinasjonsspill og Forrest satte inn sitt tredje mål i omgangen. Benkovic var den neste til å teste St Johnstones målvakt Clark med en god "heading". Minuttet før pause økte Forrest Celtics ledelse til 5-0 med et ekte "hat-trick" (tre mål i en omgang uten at noen andre spillere scorer i mellomtiden).

Celtic fortsatte det gode offensive spillet også etter pause og Rogic stod bak den første målsjansen. Det lå i kortene at 2. omgang måtte bli en liten nedtur. Danny Swanson fikk et direkte rødt kort en horribel takling av Forrest. Da viste kampuret på McDiarmid Park 48 minutter. Brendan Rodgers utvalgte kontrollerte kampen resten av omgangen og Callum McGregor kunne sette inn 6-0 med fire minutter igjen å spille. Målet kom på et godt forarbeid av ettermiddagens kaptein Mikael Lustig. Seieren kunne vært enda større etter spill og målsjanser og endelig fikk Celtic vise hva som bor i laget offensivt.

Den kommende uken blir det landslagsfotball igjen og Celtic går inn i pausen med en tredjeplass på tabellen - tre poeng etter ledende Hearts og et poeng foran Hibernian. Celtic møter sistnevnte klubb i neste ligakamp hjemme på Celtic Park lørdag 20. oktober.

Celtic (4-3-2-1): Gordon; Lustig, Boyata, Benkovic (Simunovic 60), Tierney; McGregor, Ntcham, Rogic (Morgan  69); Forrest, Edouard; Griifiths (Sinclair 60) Ikke benyyet: Bain, Izagurrie, Mulumbu og Christie Gult kort: Ingen  Tilskuere: 5.993 Celtics beste: Forrest