Enkelt videre til finalen!
23.04.2017
Celtic hadde få problemer med å ta seg til finalen i den skotske cupen ettermiddag. Etter å ha slått erkerival Rangers 2-0 venter Aberdeen i finalen lørdag 27. mai. Patrick Roberts startet sin kamp nr. 50 for Celtic på Hampden Park i ettermiddag og var en av tre endringer Bredan Rodgers gjorde i forhold til laget som startet mot Ross County for en uke side. Mikael Lustig var tilbake som høyreback og Dedryck Boyata ble foretrukket i midtforsvaret foran Erik Svitachenko.

Spesielt i første omgang var Celtic gode og dominerte kampen fra første spark. Som vanlig spilte Rangers tøft og Andy Halliday var heldig som ikke fikk direkte rødt kort innledningsvis etter en horribel tackling av Roberts. Stuart Armstrong stod bak den første målsjansen for Celtic med et velplassert skudd som gikk like utenfor målet til Rangers´målvakt Wes Foderingham. Etter 11 minutters spill sendte Lustig en presis ball mot Moussa Dembele. Franskmannen tok elegant ned ballen og passet til en bedre plassert Callum McGregor som enkelt kunne bredside ballen i mål og Celtic ledet fortjent 1-0. Dessverre måtte Dembele forlate banen etter en halvtime med en strekk i låret og ble erstattet av Leigh Grifiths. Roberts avsluttet omgangen med et godt frispark som Foderingham fikk slått til hjørnespark.

Etter pausen fortsatte Celtic å dominere og etter seks minutter fikk laget lønn for strevet. Griffiths ble soleklart felt innenfor straffefeltet av James Tavernier og dommer Willie Collum gjorde det eneste rette å blåse for straffespark. Scott Sinclair var sikker eksekutør - ballen gikk via Foderinghams hånds i stolpen og inn i mål. Celtic skapte ytterligere to store målsjanser ved Griffiths og Boyata. På den første viste Foderingham klasse og fikk slått det meget gode skuddet over tverrliggeren, mens Boyata var nær med en god "heading". Rangers var tannløse i mesteparten av kampen og den første reelle målsjansen deres kom midtveis i 2. omgang på en "heading" ved kapteinen Kenny Miller. Heldigvis for Celtic var Craig Gordon med på notene. Litt seinere var Miller på ferde igjen, men Gordon reddet med en god beinparade. Helt på tampen fyrte innbytter Tom Rogic av et meget godt skudd som gikk i stolpen.

Kampen store spiller var Scott Brown som styrte spillet på et mesterlig måte. Han gikk virkelig foran som kaptein og vant de fleste duellene på midtbanen. Selv om Celtic dominerte kampen ble det ikke skapt så mange målsjanser, men det var ingen tvil om hvilket lag som var best på Hampden Park i ettermiddag. Og førstkommende lørdag møtes klubbene igjen -  denne gang i den skotske ligaen på Ibrox.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney; Armstrong, Brown; Roberts (Forrest 72), McGregor (Rogic 75), Sinclair; Dembele (Griffiths 34) Ikke benyttet: Bailly, Gamboa, Sviatchenko og Kouassi Gult kort: Simunovic og Rogic Tilskuere: 49.645 Celtics beste: Brown