Et skritt nærmere ligagullet!
19.03.2017
Celtic er enda et skritt nærmere klubbens sjette strake ligamesterskap etter ettermiddagens seier borte mot Dundee. Seier i neste ligakamp mot Hearts på Tynecastle søndag om 14 dager nå tilstrekkelig uansett resultat i Aberdeens kamp. Brendan Rodgers valgte å bytte ut Erik Sviatchenko og Nir Bitton med Jozo Simunovic og Callum McGregor i forhold til forrige søndags Old Firm. McGregor spilte forøvrig sin kamp nr. 100 for Celtic i ettermiddag. Celtic startet kampens med et flertall av skotske spillere - hele seks i tallet!

Scott Sinclair hadde Celtics første målsjanse etter godt forarbeid av McGregor og James Forrest, men avslutningen til engelskmannen var ikke presis nok. I løpet av kampens første ti minutter misbrukte Stuart Armstrong og Moussa Dembele hver sin gode målsjanse. Celtic var det klart beste laget den første halvtimen, men klarte ikke å omsette målsjansene i tellende resultat. Dundee kom etterhvert mer inn i kampen og Tom Hateley (sønn av den tidligere Rangers-spilleren Mark) hadde kampens største målsjanse på med et godt skudd etter 33 minutter. Like før første omgang ebbet ut var Dedryck Boyata nære å gi bortelaget ledelsen med en veplassert "heading", men den tidligere Celtic-spilleren Paul McGowan reddet på streken. Et minutt på overtid fikk Celtic lønn for strevet da Jozo Simunovic ekspederte et innlegg fra Forrest i mål. Ballen gikk via Dundees midtstopper Kevin Gomis - likvel var det Forrest´forarbeid som det virkelig var klasse over, han dro seg forbi to av hjemmelagets forsvarere før han la ballen inn i feltet.

Banens bestemann Stuart Armstrong doblet Celtics ledelse kun seks minutter etter hvilen. Også denne gangen var det Forrest som var "servitør" og Armstrong satte inn sitt 11. ligamål for sesongen med en velplassert "heading". I likhet med forrige ukes kamp mot Rangers så mistet Celtic initiativet mot slutten av kampen. Etter 60 minutter var Marcus Haber meget nær en redusering av hjemmelaget. Femten minutter seinere utnyttet innbytter Faissal El Bakthaoui en svak klarering av Boyata og sendte av avgjorde et meget godt skudd som var utagbart for Craig Gordon. Dembele misbrukte en brukbar målsjanse mot slutten av kampen, men Celtic kom aldri nærmere 3-1.

Celtic (4-3-3): Gordon; Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney; Brown, McGregor (Kouassi 68), Armstrong; Forrest (Roberts 70), Dembele og Sinclair (Svaiatcehenko 83) Ikke benyttet: Bailly, Gamboa, Bitton og Griffiths Gult kort: Brown, Dembele og Kouassi Tilskuere: 8.968 Celtics beste: Armstrong