Festfotball i en time!
26.07.2018
Etter en svak innledning hvor også Rosenborg tok ledelsen etter 16 minutter, leverte Celtic festfotball i en time på et fullsatt Celtic Park i går kveld. Anført av den franske duoen Olivier Ntcham og Odsonne Edouard vant Celtic komfortabelt 3-1 og fikk dermed et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Trondheim i neste uke. Moussa Dembele pådro seg en lettere "hamstring" skade i forrige kamp mot Aleshkert og vil være utilgjengelig et par uker til. Scott Sinclair fikk muligheten fra start i Dembeles skadeavbrekk. Gårsdagens kamp ble også et gjensyn med Cristian Gamboa som spilte sin første kamp for Celtic siden februar. Jozo Simunovic måtte sone kampen grunnet det røde kortet han fikk mot Aleshkert i forrige uke - ellers så stilte Brendan Rodgers med uforandret mannskap.

Sinclair og Ntcham hadde begge hver sin brukbare målsjanse innledningsvis, men Rosenborg forsvarte seg godt og testet også Craig Gordon ved et par anledninger. Det var ikke direkte ufortjent at gjestene fra Trondheim tok ledelsen ved Birger Meling. Nicklas Bendtner la en presis ball inn fra kanten og Meling utnyttet en svak klarering av Jack Hendry. Baklengsmålet tente tydeligvis Rodgers´utvalgte og i det siste kvarteret spilte Celtic som nevnt innledningsvis god fotball. Kristoffer Ajer var nære sitt første mål for Celtic på en god "heading" og Ntcham testet Rosenborgs meget gode målvakt André Hansen med et godt skudd. Celtic burde også hatt et straffespark da Vegar Hedenstad rev Ntcham overende, men den ellers gode belgiske dommeren unnlot å blåse. To minutter før hvilen fikk endelig Celtic lønn for strevet - Sinclair dro seg fri på venstrekanten, sendte en presis pasning til Edouard som plasserte ballen utagbart bak Hansen.

Publikum på Celtic Park hadde knapt rukket å sette seg da Ntcham fyrte av etter kun 42 sekunder i 2. omgangen. Skuddet var det virkelig klasse over og ballen "curlet" inn i lengste hjørne. Her i fra og inn var det enveiskjøring fra Celtics side og kun en meget god Hansen hindret Celtic å score mer en tre mål. Hans redning av Callum McGregors meget gode langskudd var det verdensklasse over - Hansen fikk slått ballen i tverrliggeren og ut. Edouards gode frispark like etter var kun centimetere utenfor stolpen. Hansen reddet mesterlig forsøkene fra Sinclair og Edouard, men var sjanseløs da sistnevnte kom alene etter å ha blitt frispilt av James Forrest. Da viste kampuret 75 minutter på Celtic Park og publikum var i ekstase! Edouard var Celtics  beste spiller i går kveld og viste seg prislappen på £ 9 millioner verdi. Han er fortsatt kun 20 år og blir bedre og bedre i hver kamp. Også landsmannen Ntcham spilte en meget god kamp og tillot ikke Rosenborg å komme gjennom på løp. Helt på tampen var Ajer nære å score Celtics fjerde mål på nok en god "heading".

Celtic burde ha vunnet gårsdagens kamp med minst to mål til. Likevel har klubben sikret seg et godt utgangspunkt foran returen på Lerkendal førstkommende onsdag. Fortsatt er det noe "rusk i maskineriet", men Celtic fremstår bedre og bedre i hver kamp og det skal bli spennende å følge fortsettelsen. Hvis Celtic går videre møter laget den greske ligamesteren AEK Athen i 3. kvalifiseringsrunde.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Gamboa, Ajer, Hendry, Tierney; Brown, Ntcham (Rogic 76); Forrest, McGregor, Sinclair; Edouard. Ikke benyttet: Bain, Ralston, Allan, Kouassi, Johnston og Christie Gult kort: Brown og Ntcham Tilskuere: ca. 58.000 Celtics beste: Edouard