Innbytterne snudde kampen!
05.03.2017
Brendan Rodgers valgte den samme startoppstillingen i ettermiddagens kvartfinale i den skotske cupen som mot Inverness i ligaen på onsdag. Det var likevel først etter at innbytterne Patrick Roberts og Leigh Griffiths kom inn etter pause at det virkelig ble fart i Celtic. Første omgangen var noe av de svakeste Celtic har prestert på lenge og hjemmelaget skal være meget fornøyd et at St Mirren kun ledet 1-0 til pause. I forkant av kampen ble Lisbon Lion Tommy Gemmell hedret med ett minutts stillhet.

Celtic fikk aldri noen flyt i spillet i 1. omgang og symptomatisk for kampen var det at Gary Mackay-Steven misset et meget god målsjanse innledningsvis. St Mirren som for tiden befinner helt nederst på tabellen i Scottish Championship, forsvarte seg meget bra og var med på å hindre Celtic i å få igang spillet. Etter 13 minutter gikk St Mirren opp til 1-0 på en god kontring. Svak markering i Celtic-forsvaret medførte at Harry Davis fikk stå alene med Craig Gordon og spissen gjorde ingen feil. Dette var det første baklengsmålet Celtic slapp inn på fire kamper. Moussa Dembele var nærmest nettkjenning i en omgang Celtic må glemme fortest mulig. Spesielt Mackay-Steven hadde en dårlig ettermiddag på jobben med mange svake involveringer.

Nærmest umiddelbart etter hvilken kunne St Mirren ha doblet ledelsen da Dembele skulle klarere en ball innenfor eget straffefelt, men satte ballen ballen i egen tverrligger og ballen spratt ned like utenfor mållinjen. Roberts kom inn for Mackay-Steven ved pause og satte umiddelbart fart på kampen - han hadde skapte målsjanser med sin teknikk og hurtighet. Ni minutter seinere ble Leigh Griffiths byttet inn for Nir Bitton og fjorårets toppscorerer imponerte i sin offensive midtbanerolle. To mål i løpet av et minutt snudde kampen for Celtic. Først ut var Mikael Lustig - han "headet" inn 1-0 etter et perfekt slått frispark av Roberts og i neste angrep var det Scott Sinclair som doblet Celtics ledelse med en herlig "chipp".

Midtveis i omgangen økte Dembele til 3-0 etter et flott angrep mot Roberts og Sinclair begge var involvert. Robers viste stor fotballforståelse da han spilte fri Sinclair som fikk lagt inn til en umarkert Dembele. Ti minutter seinere var det Griffiths tur til å finne veien til nettmaskene med et velplassert langskudd fra nærmere 20 meters hold. Alle Celtics fire mål kom i løpet av 20 effektive minutter. Celtic hadde ytterligere to baller i St Mirrens mål, men både Dedryck Boyata og Griffiths "mål" ble annullert. Sistnevnte var klart "offside", mens det var mer uklart hvorfor Boyatas "mål" ikke ble godkjent. Eboue Kouassi fikk sin debut for Celtic da han erstattet Stuart Armstrong de siste 13 minuttene.

Celtic er dermed klar for semifinalen i den skotske cupen og målet om "The Treble" lever forsatt!

Celtic (4-3-3): Gordon; Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney; Brown, Bitton (Griffiths 54), Armstrong (Kouassi 77); Mackay-Steven (Roberts 46), Dembele og Sinclair Ikke benyttet: de Vries, Gamboa, Sviatchenko og McGregor Gult kort: Bitton Tilskuere: 27.455 Celtics beste: Roberts