Klar for ligacupfinale
21.11.2021
Celtic ble i går kveld klare for sin første finale under Ange Postecoglou da St Johnstone ble beseiret 1-0 på Hampden Park i semifinalen i ligacupen (eller Premier Sports Cup som turneringen nå offisielt heter). Foran kampen ble Lisbon Lion Bertie Auld hedret med et minutts applaus og Celtic-spillerne hadde nr 10 på buksa. Postecoglou valgte å gi samme 11 som startet mot Dundee for snaut 14 dager siden ny tillitt i går ettermiddag.

Anført av en meget god Jota på venstrekanten skapte Celtic tre kvalifiserte målsjanser i løpet av de første ti minuttene. Nærmest nettkjenning kom David Turnbull med et skudd som gikk like over målet til Zander Clark i St Johnstones mål, men også Liel Abada hadde en god mulighet på et av Jotas presise innlegg. Kampen falt etter hvert i intensitet og kvalitet. Celtic hadde god kontroll, men slapp St Johnstone litt for mye inn i kampen. Det var i denne perioden St Johnstone hadde sin største mulighet ved Michael O'Halloran. Mot slutten av 1. omgang skapte Celtic to halvsjanser ved Callum McGregor og Abada.

Celtic fortsatte å holde trykket opp, men maktet ikke å skape så altfor mange målsjanser mot et meget kompakt St Johnstone. Cameron Carter-Vickers skapte Celtics første reelle målsjanse med en god "heading" etter 57 minutter. Postecoglou gjorde et smart trekk da han byttet inn veteranen James Forrest for Adaba for å få mer fart på høyrekanten. Med sitt første spark på ballen satte Forrest  inn 1-0 etter 73 minutter. Målet ble skapt av Jota på høyresiden som la ballen presist inn i feltet og Forrest hadde ingen problemer med å sette den bak Clark fra kloss hold.

Dommer Nick Walsh kom i fokus ved flere anledninger. Han delte ut totalt ni gule kort. Minst et av dem burde ha vært en annen farge da Stephen Welsh fikk en albue i ansiktet av Shaun Rooney og sistnevnte kan prise seg lykkelig over at kortet kun var gult. Et soleklart rødt kort! Finalen i Premier Sports Cup spilles søndag 19. desember og motstander vil blir enten Hibernian eller Rangers som møtes i den andre semifinalen.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Welsh (McCarthy 78), Juranovic; Turnbull (Soro 92), Bitton, McGregor; Abada (Forrest 69), Furuhashi (Ajeti 92) og Jota (Johnston 92) Ikke benyttet: Bain, Montgomery, Urhoghide og Scales Gult kort: Turnbull, Bitton og Furuhashi Celtics beste: Jota