Meget god ligastart av Celtic!
05.08.2017
Celti fikk en meget god start på ligaesesongen 2017/18 med dagens 4-1 seier over Hearts. I forkant av kampen heiste Scott Brown ligaflagget på Celtic Park og markerte at en ny sesong var i gang. Leigh Griffiths startet som enslig spiss og kvitterte med å score to mål. Olivier Nycgam og Nir Bitton var de to andre endringene i startoppstilingen Bendan Rodgers foretok i forhold til de som startet mot Rosenborg på onsdag. Bitton ble foretrukket som makker til Jozo Simunovic i midtforsvaret foran Kristoffer Ajer. Celtic startet kampen i et høy tempo og skapte to meget gode målsjanser i løpet av de første fem minuttene. Nærmest kom Bitton med en "heading" like utenfor på Griffiths presise hjørnespark. Dette skulle og burde ha vært mål!

Bitton fant Griffiths med en genial langspasning etter 29 spilte minutter, sistnevnte satte fart og rundet Hearts´målvakt Jack Hamilton. Celtic ledet høyest fortjent 1-0. Like etter kunne Griffiths ha doblet Celtics ledelse på en lignende situasjon - den gangen var det Craig Gordon kjappe oppfattelse som resultaterte i et lang utspark mot Griffiths, men Hearts´kaptein Christoph Berra fikk blokkert i siste liten. Celtic burde også ha fått et straffespark helt på tampen av omgangen da Bitton ble revet overrende. Seks minutter etter hvilen var det klart for 2-0 ved Scott Sinclair. Berra klarte ikke å klarere Griffiths hjørnespark og Sinclair fikk en enkel oppgave med med en "tap in". Griffiths "stupheadet" inn 3-0 på et mål som burde vært annullert. Brown spilte igjennom Callum McGregor som var "offside" da han mottok ballen før han presist la inn til Griffiths som møtte ballen med pannebrasken.

Etter 73 minutter økte McGegor til 4-0 etter et meget godt skudd. Det var Sinclair som stod for forarbeidet og fant McGregor med en utsøkt pasning. Celtic ble litt "sløve" på slutten og lot Hearts få komme inn i kampen det siste kvarteret. Dette resulterte i et baklengsmål på en kontring som Gordon burde ha avverget. Totalt unødvendig for i 75 minutter spilte Celtic meget god fotball og burde ha ledet med minst et mål til. Bitton klarte seg bra som midtstopper og i Ntcham har Rodgers endelig funnet den perfekte  makkeren til Brown på midtbanen. McGregor spilte også en meget god kamp i sin offensive midtbaneposisjon. Han jobbet uttrellig og var involvert i mye av det oppbyggende spillet.

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Bitton, Simunovic, Tierney; Brown, Ntcham (Armstrong 87); Forrest, McGregor (Rogic 75), Sinclair; Griffiths (Hayes 67) Ikke benyttet: de Vries, Ralston, Ajer og Kouassi Gult kort: Brown Tilskuere: 58.843 Celtics beste: McGregor