Ni poengs ledelse
13.11.2022
Celtic økte sin ledelse i Scottish Premiership til ni poeng etter 2-1 seieren over Ross County i går ettermiddag samtidig som erkerival Rangers avga to poeng mot St Mirren. Nok en gang kom dommer og VAR i fokus. På de ti første kampene i Scottish Premiership fikk Celtic ikke et eneste straffespark i mot seg, men på de fem kampene etter innføringen av VAR har motstanderlaget fått fire. Tre av dem inkludert det i gårsdagens kamp må betegnes som "billige". Ikke helt tilfeldig, eller?

Gårsdagens kamp ble ikke den aller beste. I det siste kampene har Celtic virket slitne etter flere uker med et meget tøft program foran VM-pausen. Celtics første mulighet kom etter en "heading" av Kyogo etter et godt forarbeid av Sead Haksabanovic. Cameron Carter-Vickers hadde et godt langskudd seks minutter seinere. Midtveis i omgangen misbrukte Kyogo en målsjanse, men avslutningen hans var dessverre ikke presis nok.

Fem minutter etter hvilen fikk Ross County det tidligere omtalte straffesparket. Ballen traff Matt O'Rileys hånd fra kloss hold og dommer blåste for straffespark etter å ha konfrontert med VAR. Daniel Cancola var sikkerheten selv fra krittmerket etter å ha sendt Joe Hart feil vei. Celtic skal nok gang ha honnør for å ikke gi opp. Spesielt Reo Hatate hadde en god kamp på midtbanen. David Turnbull reduserte til 1-1 etter 62 minutter etter å ha blitt spilt igjennom av nevnte Hatate. Seks minutter seinere avgjorde Haksabanovic kampen da han satte inn Celtic 2. mål for ettermiddagen. Et meget vakkert mål! Innbytterne Liel Abada og Giorgos Giakoumakis hadde også hver sin gode mulighet på slutten av kampen.

Neste obligatoriske kamp for Celtic er ikke før lørdag 17. desember mot Aberdeen. Det blir imidlertid ikke noe hvile for Celtic da klubben vil delta i Sydney Super Cup med to kamper mot Sydney FC og Everton. I Scottish Premiership har Celtic nå spilt 15 kamper. Fasiten er 14 seiere og et tap (0-2 mot St Mirren). Historisk sett er dette den fjerde beste åpningen av Celtic gjennom tidene. Kun to ganger under Martin O'Neill tidlig på 2000-tallet og i Brendan Rodgers første sesong (2016/17) har Celtic hatt en en bedre poenghøst etter 15 spilte ligakamper.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Jenz (Starfelt 38), Carter-Vickers, Bernabei (Taylor 86); Turnbull, Hatate, O'Riley; Haksabanovic (Abada 69), Kyogo (Giakoumakis 69) og Maeda (Jota 69) Ikke benyttet: Siegrist, Mooy, Abildgaard og Forrest Gult kort: Turnbull Tilskuere: 58.391 Celtics beste: Hatate