RB Salzburg ble for sterke!
05.10.2018
Odsonne Edouard ga Celtic en perfekt start mot Red Bull Salzburg i går kveld med en scoring før det hadde gått to minutter. Dessverre så klarte ikke Celtic å følge opp etter pause og tapte til slutt 1-3. Red Bull Salzburg som forrige sesong kom helt til semifinalen i Europa League var klart bedre enn Celtic og vant til slutt helt fortjent. Youssouf Mulumbu fikk muligheten i Scott Browns skadefravær og det var Kieran Tierney som fikk æren av å være kaptein i går kveld. Dette var også den eneste endringen Brendan Rodgers foretok seg i forhold til laget som startet mot Aberdeen lørdag.

Celtics mål kom etter en presis langpasning av Callum McGregor som Edouard elegant tok ned, satte fart og plasserte ballen i nettet bak hjemmelagets målvakt. Etter "sjokket" kom Red Bull Salzburg mer og mer inn i kampen - og Celtic hadde mer enn nok med å forsvare seg. Mulumbu gjorde en manns jobb i sin defensive midtbanerolle og Celtic forsvarte seg seg bra i det første 25 minuttene. Mot slutten av omgangen kom Red Bull Salzburg til stadig større målsjanser og spesielt ved to anledninger ble Craig Gordon satt på virkelig prøve. Edouard hadde ytterligere en ball i nettet helt på tampen, men ble helt korrekt avblåst for "offside".

Etter en godkjent 1. omgang fikk Celtic virkelig kjørt seg etter hvilen. Innledningsvis måtte Gordon i aksjon og produserte en redning av virkelig høy klasse da han hindret Munas Dabbur å gi hjemmelaget ledelsen 1-0. Ti minutter ut i omgangen fikk endelig Red Bull Salzburg lønn for strevet da Dabbur satte den første ballen bak Gordon. Ved denne anledningen var ikke Celtics forsvar spesielt patent. Seks minutter seinere doblet hjemmelaget ledelsen ved den japanske spissen Takumi Minamino fra kloss hold. Målet kom etter et meget godt angrep av Red Bull Salzburg hvor ballen ble spilt raskt og Celtics forsvar hang heller ikke med denne gangen. Spesielt Mikael Lustig var svak og maktet ikke å hindre innlegget inn til Minamino.

Etter 72 minutter fikk James Forrest et hardt idømt rødt kort da felte Dabbur innenfor straffefeltet. Den israelske spissen tok straffesparket selv og dermed var det 3-1 til hjemmelaget. Helt på tampen hadde Red Bull Salzburg et skudd i tverrliggeren. Kampen viste med all tydelighet av Celtic fortsatt har et stykke til de beste klubbene i Europa League og nok en gang var det forsvaret som sviktet mest!

Celtic (4-4-2): Gordon; Lustig, Boyata, Hendry, Tierney; Forrest, Mulumbu (Christie 77), Ntcham, McGregor; Edouard (Morgan 82) og Griffiths (Sinclair 60) Ikke benyttet: Bain, Izaguirre, Simunovic og Gamboa Rødt kort: Forrest Gult kort: Hendry, Mulumbu og McGregor Tilskuere: ca 25.000 Celtics beste: Mulumbu