Sjansesløseri for Celtic!
04.04.2019
Celtic tok en komfortabelt 2-0 borteseier over St Mirren i går kveld, men seieren skule ha vært langt større. Med normal uttelling burde Celtic ha ledet med minst tre mål allerede til pause. Delvis grunnet skader og et ønske om å gi flere spillere muligheten -  Neil Lennon foretok fire endringer i forhold til laget som startet mot Rangers på søndag. Jozo Simunovic, Emilio Izaguirre, Oliver Burke og Timothy Weah var alle tilbake i startoppstillingen.

Kristoffer Ajer hadde Celtic første målsjanse etter kun noen gå minutters spill - den norske unggutten ble spilt igjennom av Callum McGregor, men dessverre så var avslutningen altfor svak og ballen gikk over tverrliggeren til St Mirren. Da burde det ha stått 1-0 til Celtic! Etter 14 minutter gikk Celtic opp til 1-0 ved Weah som "headet" inn Mikael Lustigs innlegg. "Headingen" gikk via tverrliggeren og ned. Selv om St Mirrens målvakt slo ballen ut, viste TV-bildene helt tydelig at ballen var over streken. Burke misbrukte en god mulighet til å doble ledelsen like etter. En av hjemmelagets spillere klønet det til og "handset" på Izaguirres innlegg. Olivier Ntcham var raskt fremme og tok det korrekt idømte straffesparket. Utførelsen var ikke den beste, målvakten ga retur og Ntcham satte den i tverrliggeren.

Like etter hvilen hadde Burke nok en god målsjanse da han ble spilt i gjennom av McGregor. St Mirrens målvakt var imidlertid godt med på notene, kom ut og møtte Burke som dessverre ikke maktet å løfte ballen tilstrekkelig. Hjemmelaget som hadde blitt totalt overkjørt før hvilen, hadde et par brukbare målsjanser tidlig i 2. omgang. En ellers "arbeidsledig" Scott Bain måtte vise sin klasse ved et par anledninger. Da Celtic holdt på å kjøre seg skikkelig fast, gjorde Lennon et sjakktrekk ved å sette inn Ryan Christie for Ntcham. Det er ingen tvil om at Celtic har savnet Christies løpsstyrke og bevegelighet på midtbanen. Han har vært skadet lenge og satte virkelig fart på Celtic. Fem minutter før slutt kom Christie på skuddhold og fastsatte sluttresultatet til 2-0. Helt på tampen av kampen hadde St Mirren en meget god målsjanse, men heldigvis for Celtic reddet Ajer på streken i siste sekund.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Lustig (Benkovic 71), Simunovic, Ajer, Izaguirre; Brown, Ntcham (Christie 63); Forrest, McGregor, Burke;  Weah (Edouard 78) Ikke benyttet: de Vries, Toljan, Rogic og Sinclair Gult kort: Simunovic og Ajer Tilskuere: 6.597 Celtics beste: McGregor