Solid seier i Europa League
05.11.2021
Med gårsdagens 3-2 seier over Ferencvaros i Budapest i går kveld, sikret Celtic spill i Europa også i 2022. Det skjer enten i Europa League eller Conference League avhengig av plassering i gruppespillet. Det er to kamper igjen i gruppespillet og Celtic møter først lederlaget Bayer Leverkusen før det hele avgjøres mot Real Betis i Glasgow 9. desember. I forhold til laget som startet mot Livingston på lørdag, gjorde Ange Postecoglou to endringer. Stephen Welsh erstattet en Carl Starfelt som pådro seg en "hamstring" og Kyogo Furuhashi var tilbake i startoppstillingen.

Celtic kunne ikke ha drømt om en bedre start! Allerede etter to minutters spill satte Furuhashi ballen bak vertenes målvakt Adam Bogdan. Målet kom etter en kontring hvor Liel Abada spilte Furuhashi igjennom og  sistnevnte viste tegn på meget god teknikk både med mottak og skudd. Verdensklasse rett og slett! Ni minutter seinere var Josip Juranovic meget uheldig da ballen skiftet retning på Oleksandr Zubkovs innlegg og gikk i en bue over Joe Hart. Juranovic gjorde det helt rette da han kastet seg ned for å blokkere innlegget. Hjemmelaget kom er inn i kampen etter utligningen og Celtic kan takke en meget god redning av Hart for en meget god redning etter 22 minutters spill. Minuttet seinere kontret Celtic inn 2-1 og Jota avsluttet med en meget godt plassert skudd fra venstrekanten. Callum McGregor Og David Turnbull hadde også hver sin mulighet før pause.

Begynnelsen av 2. omgang var jevnspilt og begge lag skapte noen halvsjanser. Likevel virket det som Celtic hadde god kontroll på kampen. Nærmest for Celtic innledningsvis kom Anthony Ralston med en "heading" i tverrliggeren. Etter 58 minutter økte Celtic ledelsen til 3-1 ved Abada. Denne gangen var det Furuhashi som stod for "assisten" og israelitten kunne enkelt sette ballen bak Bogdan. Hjemmelaget ga seg ikke og presset Celtic i den siste halvtimen. Dessverre resulterte det i et unødvendig baklengsmål fem minutter før slutt etter at McGregor mistet ballen på midtbanen.

For første gang siden 2-1 seieren over Lazio i november 2019, vant Celtic en bortekamp i gruppespillet i Europa. Alle tre målene i går kveld kom etter strålende angrepsspill og morsom fotball. Det er tydelig at Postecoglous utvalgte trives langt bedre mot motstandere som ønsker å spille fotball, enn mot destruktive lag som Livingston på lørdag. Nå venter Dundee på bortebane på søndag førstkommende før det er klart for høstens tredje landslagspause.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Welsh (Scales 89), Carter-Vickers, Juranovic; McGregor, Bitton (McCarthy 78), Turnbull; Abada (Forrest 70), Furuhashi (Giakoumakis 70) og Jota (Johnston 70) Ikke benyttet: Bain, Oluwayemi, Urhoghide, Murray, Montgomery, Shaw og Soro Gult kort: Welsh Tilskuere: ca. 20.000 Celtics beste: Furuhashi