Tre mål av Callum McGregor!
30.07.2017
Callum McGregor ble den store helten med tre mål da Celtic møtte Sunderland i sesongoppkjørningskamp i går ettermiddag. Kanskje er McGregor mannen som må satse sin lit på mot Rosenborg førstkommende onsdag? Allerede etter fem minutters spill utnyttet midtbanespilleren en grov feil i Sunderlands forsvar og Celtic var i føringen. Celtic fortsatte presset og ti minutter seinere doblet McGregor ledelsen etter et godt angrep hvor både Scott Sincar og Forrest var med i oppbyggingen av angrepet. I forhold til meget svake kampen mot Roseborg for noen dager siden; var det et helt annet Celtic-lag som entrret banen.

Kieran Tierney fikk æren å være Celtics kaptein for dagen og den oppgaven klarte unggutten med glans. I likhet med Scott Brown, vaglte Rodgers også hvile Craig Gordon og Mikael Lustig. Olivier Ntcham og McGregor misbrukte hver sin store målsjanse midtveis i omgangen, Jonny Hayes økte Celtics ledelse til 3-0 på en meget godt skudd etter 38 minutter. Hjemmelaget fikk et straffespark like før paue, men Dorus de Vries vartet med en imporende dobbeltredning!

Celtic fortsatte trykket etter hvilen. Anthony Ralston ble felt overrende innenfor Sunderlands straffefelt. Dommeren gjorde det rette og McGregor satte inn sitt tredje mål fra krittmerket. Celtics siste mål kom ved innbytter Stuart Armtrong på et meget godt langskudd etter 70 spilte minutter. James Forrest hadde rollen som enslig spiss og løste den oppgaven meget bra. Omtrent 10.000 Celtic-supportere hadde tatt turen til Sunderland.

Celtic (4-2-3-1): de Vrires; Ralston, Ajer (McCart 72), Tierney (Hill 61), Miller (Benyu 72); Kouassi (Aitchison 83), Ntcham (Armstrong 46); Hayes (Rogic 46), McGregor (Henderson 78), Sinclair (Bitton 46); Forrest (Ciftci 61)