Unødvendig poengtap!
10.12.2017
Celtic så ut til å ha god kontroll mot Hibernian i på Easter Road ettermiddag og ledet fortjent 2-0 midtveis i 2. omgang. To mål på tre minutter på slutten av kampen av vertene medførte poengdeling. På det tidspunktet burde Celtic ha punktert kampen og ha ledet med minst to mål til. Hibernian er fortsatt den eneste klubben Celtic ikke har slått i ligaen denne seongen og hele 40% (fire av ti) av baklengsmålene har kommet mot nettopp dem. Celtic stilte i sin rosa 3. drakt fra forrige sesong(!) i og med at alle tre draktsettene i inneværende sesong har grønn som toneangivende farge. Odsonne Edouard fikk fornyet tillitt på topp med både Moussa Dembele og Leigh Griffiths på benken.

Brendan Rodgers utvalgte startet kampen best og allerede etter noen få minutters spill hadde Callum McGregor den første målsjansen. Louis Stevenson tacklet ham i siste øyeblikk. James Forrest burde ha scoret etter ti minutter da tidligere Celtic-spiller Dylan McGeouch serverte han ballen på et sølvfat. Vingen hadde god tid, men klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor stolpen til Hibernians målvakt Ofir Marciano! Meget dårlig av Forrest! I en heller spillemessig svak 1. omgang hadde Hibernian kun en målsjanse da Martin Boyle avsluttet rettt på Craig Gordon. Like før pause spilte Forrest fri Mikael Lustig, men svenskens avslutning gikk dessverre like utenfor Hibernians mål.

Kampen tok seg betraktelig opp etter hvilen og Scott Sinclair var en dem som skulle markere seg mest. Han stod for omgangens første målsjanse da han dro seg forbi Steven Whittaker og satte ballen rett på en utrusende Marciano. Dessverre fikk Sinclair ballen litt for lang foran seg. Etter 59 minutter fikk Sinclair og Celtic endelig lønn for strevet - først spilte vingen fri Edouard som satte ballen i stolpen før han selv var påpasselig fremme på returen. Fire minutter seinere doblet Sinclair Celtics ledelse etter at McGregor spilte ham fri. Sinclair hadde ytterligere en ball i nettet, men ble helt korrekt avblåst for "offside".

Mot spillets gang reduserte Hibernian ved Efe Ambrose. Målet kom etter et hjørnespark hvor Celtic-forsvaret ikke fikk klarert ballen og Ambrose fikk skutt fra kloss hold. Ballen gikk via Lustig og inn i nettet bak Gordon. Den tidligere Celtic-midtstopperen jublet ikke for scoringen. Celtic responderte umiddelbart og innbytter Moussa Dembele kunne ha økt ledelsen til 3-1. Istedenfor var det Oliver Shaw som utnyttet svakt forsvarsspill av Jozo Simunovic. Et totalt unødvendig baklengsmål! Dedryck Boyata var nære med en god "heading" og på overtid reddet Lustig Shaws skudd på streken etter at Gordon mistet ballen. Dette kunne ha endt Celtics rekke med kamper uten tap i hjemlig liga og cup!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney; Brown, Ntcham (Armstrong 85); Forrest (Hayes 80), McGregor, Sinclair; Edouard (Dembele 71) Ikke benyttet: de Vries, Ajer, Bitton og Griffiths Gult kort: Boyata og Ntcham Tilskuere: 20.193 Celtics beste: Sinclair