Celtic Supporters Club in Norway

Reisetips

På denne siden har vi samlet noen gode råd og tips til et besøk i Glasgow. Byen har mye mer enn fotball å tilby med et meget godt kulturtilbud og det er kun London som har bedre shoppingmuligheter i Storbritannia enn Glasgow. Dessuten er byens innbyggere – glaswegerne – meget hyggelig og sosiale! Glasgow er også et ypperlig utgangspunkt for utflukter til øyene i vest (Mull, Skye og Islay for å nevne noen) og nordover til Highlands.

Fly
Det går for tiden ingen direktefly fra Norge til Glasgow, og man må via København, London, Frankfurt eller Amsterdam for å lande på byens flyplass.  Slike løsninger er ofte dyrere, og den beste løsningen er nok å reise via Edinburgh hvor Norwegian flyr flere ganger i uken. Det tar i underkant av en time med buss fra flyplassen i Edinburgh til Buchanan Street busstasjon i Glasgow. Hvis man bestiller i god er det mulig å få en tur/retur billett til Edinburgh for under tusenlappen.

Hotell
Glasgow har et bredt utvalg av hoteller i alle prisklasser. De fleste av de store internasjonale kjedene er representert (som Hilton, Radisson og Marriott) til mindre privateide hoteller og B&Bs. Fortsatt er det mulig å få en overnatting i Glasgow for rundt £ 30,- natten. Artto Hotel i Hope Steet tvers over gaten for Glasgow Central er mye brukt av tilreisende Celtic-supportere og anbefales på varmeste. Et rimelig, hyggelig og meget sentralt beliggende hotell! Rom kan bestilles på www.arttohotel.com.  Holiday Inn Express har to hoteller i sentrum; West Nile Street og Stockwell Street. Der kan man også få rimelig overnatting. 

Shopping
De fleste butikkene og shoppingsentrene ligger i Sauchiehall Street, Buchanan Street og Argyle Street hvor det er gågater. Som ellers i Storbritannia er det de store kjedene som preger butikktilbudet. Utvalget i Glasgow er stort, butikkene ligger tett og prisnivået ligger ofte under Norge. Som Celtic supportere er et besøk i Celtic Store obligatorisk. I tillegg "Super Store" på Celtic Park ligger det en butikk i Argyle Street.


Puber
Man kan ikke unngå å gå på pub i Glasgow! De fleste av de såkalte "Celtic-pubene" ligger i Gallowgate på vei opp fra Glasgow sentrum og opp til Celtic Park. På disse (eksempelvis Bar 67, Hoops Bar og Squirrel Bar) er det meget høy stemning på kampdager, men ganske stille og rolig på en vanlig hverdagskveld. I Catchcart Road sør for elven Clyde ligger Brazenhead hvor det alltid er konserter i forbindelse med Celtic-kamper og god stemning! Brazenhead ligger ca. 20 minutters gange fra sentrum Glasgow og er verdt turen. Etter at legendariske Bairds Bar i Gallowgate dessverre er nedlagt, er Brazenhead utvilsomt den mest berømte "Celtic-puben" i Glasgow. De fleste pubene i Glasgow sentrum praktiserer "no colours" - altså ingen fotballdrakter. I 2015 ble det åpnet to nye "Celtic-puber" i sentrum av Glasgow som begge anbefales - Saint Vincent er en hyggelig kjellerpub som ligger i krysset Hope Street og St Vincent Street og Malones ligger i Sauchiehall Lane. Begge har "live musikk" hver helg og på sistnevnte er det også mulig å få seg en matbit. Andre hyggelige puber i sentrum som er verdt et besøk er Molly Malones i Hope Street, Toolboth Bar og McChuills Bar ved Glasgow Cross , The Station Bar i Port Dundas Street (like ved Queen Street jernbanestasjon) og The Scotia Bar i Stockwell Street (Glasgows eldste pub fra 1792). Tre av pubene med det beste ølutvalget i Glasgoe er Blackfriars i Bell Street i Merchant City, Bon Accord i North Street like ved Charing Cross og The State Bar i Holland Street like ved handlegaten Sauchiehall Street. Er man derimot interessert i whisky anbefales The Pot Still i Hope Street. Brewdog har to barer i Glasgow og den beste av dem ligger i Merchant City noen hundre meter øst for George Sqauare. Merchant City har også mange gode og hyggelige restauranter.
 


Musikk
Glasgow har i de siste 20 årene fostret et imponerende antall band! Anerkjente navn som Biffy Clyro, Teenage Fanclub, Franz Ferdinand, Mogwai, Snow Patrol, Primal Scream, Texas, Glasvegas, Travis og Belle & Sebastian kommer alle fra Glasgow. Glemmes må heller ikke Simple Minds med frontfigur og Celtic supporter Jim Kerr i spissen.  Byens to kanskje mest kjente konsertscener er Nice N Sleazy i Sauchiehall Street og KingTuts Wah Wah Hut i St Vincent Street. På begge disse stedene får ofte nye "up and coming" band spilletid, og sistnevnte er mest kjent som stedet hvor Oasis ble oppdaget. Selv om de unektelig er fra Manchester måtte Gallagher brødrene til Glasgow for å bli oppdaget…
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter