Celtic Supporters Club in Norway

Manager

Brendan Rodgers ble i slutten av mai 2016 ansatt som Celtics nye manager og har skrevet en 12 måneders rullerende kontrakt med klubben. Han erstatter Ronny Deila som forlot Celtic etter to sesonger, og er klubbens 18. manager gjennom historien og den tredje fra Nord-Irland etter Martin O´Neill og Neil Lennon. 

Rodgers er født og oppvokst i Carnlough i Antrim i Nord-Irland 26. januar 1973. Han har ingen stor aktiv fotballkarriere å se tilbake på og en kneskade tvang ham til å avslutte sin profesjonelle karriere allerede som 20-åring. Da hadde han spilt for Ballymena United og engelske Reading. Rodgers satset imidlertid på å bli trener og ble etterhvert ansvarlig for Readings ungdomsakademi. Han tilbrakte også mye tid i Spania for å knytte kontakter skaffe seg nye impulser og ble kjent med Jose Mourinho. I 2004 ble Rodgers ansatt som Chelseas "head youth cooach" under nettopp Mourinho og beholdt denne stillingen også under Avram Grant og Luiz Felipe Scolari. 

I november 2008 fikk Rodgers sin første jobb som manager i Watford. Mark Warburton (nå manager i Rangers) var forøvrig sjef for ungdomsakademiet til Watford og rapporterte til Rodgers. Da Steve Coppell trakk seg som manager i Reading sommeren 2009 var det Rodgers som overtok jobben hans, men allerede i desember samme år valgte han å slutte. Etter en liten pause ble Rodgers ansatt som manager i Swansea City i juli 2010, og det var i Wales han fikk sitt gjennombrudd. Allerede i sin første sesong førte Rodgers Swansea Citty til opprykk til Premier League etter å ha slått sin gamle klubb Reading 4-2 i "play off" finalen på Wembley. Rodgers fikk mye skryt for jobben han gjorde i Swansea City og sikret klubben en sterk 11. plass. Swansea City var av de aller fleste "eksperter" tippet til å rykke ned, men Rodgers motbeviste alle med god offensiv fotball.

Liverpool ansatte Rodgers som sin nye manager i juni 2012. Han var da kun 39 år og ble beskrevet som et "modig valg". I sin første sesong førte Rodgers Liverpool til en 7. plass i Premier League, men det var sesongen etter at Liverpool-supportene fikk håpet om sin første ligatittel siden 1990 tilbake. Etter ni strake seiere i ligaen, tapte Liverpool 0-2 hjemme mot Chelsea i slutten av april og klarte kun 3-3 i en dramatisk bortekamp mot Crystal Palace uken etter. Det holdt ikke for Rodgers og Liverpool - Machester City ble for sterke og vant Premier League to poeng foran Liverpool. Rodgers stod for en underholdende fotball med mange mål, men dessverre så holdt ikke forsvaret alltid tett bakover og Liverpool slapp inn 13 ligamål mer enn Manchester City. Luis Suzarez var klubbens store stjerne og "bøttet inn" mål, men sommeren 2014 ble han solgt til Barcelona. Sesongen 2014/15 ble et antiklimaks for Liverpool som til slutt endte som nr. 6 i Premier League. Med en dårlig start på 2014/15 sesongen var det ikke så overraskende at Rodgers i begynnelsen av oktober fikk sparken av klubbens kravstore amerikanske eiere. 

Rodgers ble en ubetinget suksess i sin første sesong i Celtic. Ikke bare vant klubben "The Treble" (ligaen, den skotske cupen og ligacupen) i hans første sesong, men det ble satt flere rekorder som vil bli stående lenge. Celtic gikk ubeseiret gjennom ligaen i 2016/17-sesongen og man må helt tilbake til 1898/99-sesongen forrige gang dette skjedde (da vant Rangers, men det ble kun spilt 18 kamper). I tillegg satte Rodgers fire klubbrekorder i ligaen:
  • Antall poeng med 106. Den forrige hadde O´Neills lag fra sesongen 2001/02 med 103
  • Flest seiere med 34 (av 38 mulige). O´Neill hadde også den forrige med 33 i sesongen 2001/02
  • Celtic endte på 106 mål totalt. Det var ett mer enn O´Neills forrige rekord fra sesongen 2003/04
  • Til slutt vant Celtic ligaen med 30 poengs forsprang til Aberdeen. Neil Lennons lag fra 2013/14-sesongen hadde den gamle med 29 ned til Motherwell
Suksessen fortsatte også i 2017/18-sesongen og Celtic satte ny rekord med 69 kamper på rad i hjemlig liga og cup uten tap. Rodgers´første hjemlige tap kom mot Hearts 17. desember 2017. Celtic hadde også den forrige rekorden med 62 som endte da 21. april 2017. Selv om det offensive spillet ikke var like fra i sesongen 2017/18 (Celtic scoret hele 33 færre mål i ligaen) ble Rodgers historisk som den første manageren i Skottland som vant "The Treble" to sesonger på rad. Celtic har dermed syv strake skotske ligamesterskap på rad og det er ingen tvil om at "ten in a row" er en naturlig målsetting! 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter