Celtic Supporters Club in Norway

Manager

Celtic valgte overraskende å ansette Brendan Rodgers som ny «manager» etter at Ange Postecoglou enda mer overraskende valgte å si ja til den ledige stillingen i Tottenham Hotspur. I midten av juni undertegnet Rodgers en treårskontrakt med Celtic. Som de fleste sikkert er klar over er dette Rodgers andre periode som klubbens «manager». I slutten av februar 2019 valgte han å forlate klubben og gikk til Leicester City i den mer økonomisk lukrative Premier League. Dette ble ikke godt mottatt av de fleste av Celtics supportere og det er følgelig delte meninger om det var rett beslutning å ansette han på nytt fire år seinere.

Rodgers hadde ingen stor spillemessig karriere og allerede 20 år gammel måtte legge støvlene på hylla. To år tidligere hadde Rodgers skrevet under en kontrakt med Reading. Rodgers er født 26. januar 1973 og vokste opp i Carnlough i Nord Irland. Han bestemte seg tidlig for å satse på en trenerkarriere. Den første jobben hans var ansvarlig for akademiet i Reading før Jose Mourinho hentet han til Chelsea. I hovedstadsklubben ble han ansatt som «head youth coach» i 2004. Seinere var han reservelagstrener i Chelsea.

Sin første jobbe som «manager» fikk Rodgers da han overtok ansvaret for Watford i november 2008. Han gjorde en god jobb med et vanskelig utgangspunkt og klarte å sikre plassen i Championship med god margin. I juni 2009 ble han hentet tilbake til Reading som «manager». Det gikk ikke så bra og allerede i midten av desember fikk han sparken. Gjennombruddet til Rodgers som «manager» kom i Swansea City. Den walisiske klubben ansatte ham i juli 2010. Allerede i sin første sesong førte ham Swansea City til opprykk i Premier League etter å ha slått sin tidligere klubb Reading i «play off» finalen på Wembley. Swansea City endte på en sterk 11. plass i Premier League og Rodgers var i ferd med å skaffe seg et navn som «manager».

Rodgers ble kun en sesong i Swansea City for i juni 2012 ble han ansatt som Liverpools nye «manager». Det var et overraskende valg for å si det mildt. Rodgers var ung (39 år) og hadde kun en sesong på toppnivå i engelsk fotball bak seg. Liverpool endte på 7. plass i Premier League i hans første sesong 2012/13. i den påfølgende sesongen endte Liverpool på 2. plass to poeng bak Manchester City. Liverpool styrte mot sitt første ligagull siden 1989/90-sesongen, men et 0-2 tap mot Chelsea i slutten av april ødela. Rodgers maktet ikke å følge opp sesongen etter og Liverpool endte på en svak 6.plass. I begynnelsen av oktober 2015 var det slutt på eventyret for Rodgers etter at han fikk sparken etter en skuffende innledning på sesongen 2014/15.

I midten av 2020 offentliggjorde Celtic at Brendan Rodgers var klubbens nye «manager». Han overtok for Ronny Deila. Celtic slo Aberdeen 3-0 i lagcupfinalen i november 2016 og dette ble Rodgers’ første triumf i sin nye jobb. I Rodgers’ første sesong tapte Celtic ikke en eneste kamp i Scottish Premiership og vant med 30 poengs forsprang til Aberdeen. Celtic gikk hen og vant «The Treble» i Rodgers første sesong ved roret på Celtic Park. Den påfølgende sesongen var poengmessig ikke like bra i Scottish Premiership, men godt nok til å sikre noen en ligatittel.  Celtics første tap under Rodgers i ligasammenheng kom ikke før 17. desember 2017 mot Hearts i Edinburgh. Dermed endte Rodgers’ seiersrekke i Skottland på 69 kamper uten tap. Sesongen 2017/18 endte med en «The Treble» til Celtic. Rodgers var på god vei mot en ny trippeltriumf sesongen etter med klar ledelse i Scottish Premiership og ligacupseieren over Aberdeen i begynnelsen av desember 2018. I slutten av februar 2019 valgte Rodgers som nevnt å takke ja til den ledige jobben som «manager» i Leicester City og han ble erstattet av Neil Lennon.

Rodgers gjorde en god jobb også i Leicester City. I sin første hele sesong ledet han den engelske klubben til en solid 5. plass i Premier League. Denne bedriften gjentok han sesongen etter i 2020/21. I tillegg vant Leicester City for første gang FA cupen ved å vinne 1-0 over Chelsea i finalen.  Høydepunktet i Rodgers’ karriere i Leicester City var kanskje da han tok klubben til semifinale Europa League i sesongen 2021/22. Det ble et knepent tap for Roma. Sesongen 2022/23 ble et mareritt for Leicester City og Rodgers. Klubben tapte syv av sine første ti kamper i Premier League.  Resten av sesongen ble ikke noe bedre og Rodgers fikk sparken i begynnelsen av april 2023. Til slutt rykket Leicester City ned til Championship.

Det tok ikke lenge før Rodgers var tilbake i ny jobb. Som nevnt innledningsvis var han tilbake som Celtics «manager» i midten av juni. Rodgers ble dermed den tredje «manager» i Celtic har fått en ny mulighet. Billy McNeill og Neil Lennon er de to andre.

Velkommen tilbake Brendan Rodgers!

 

 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter