Celtic Supporters Club in Norway

Manager

Brendan Rodgers ble i slutten av mai 2016 ansatt som Celtics nye manager og har skrevet en 12 måneders rullerende kontrakt med klubben. Han erstatter Ronny Deila som forlot Celtic etter to sesonger, og er klubbens 18. manager gjennom historien og den tredje fra Nord-Irland etter Martin O´Neill og Neil Lennon. 

Rodgers er født og oppvokst i Carnlough i Antrim i Nord-Irland 26. januar 1973. Han har ingen stor aktiv fotballkarriere å se tilbake på og en kneskade tvang ham til å avslutte sin profesjonelle karriere allerede som 20-åring. Da hadde han spilt for Ballymena United og engelske Reading. Rodgers satset imidlertid på å bli trener og ble etterhvert ansvarlig for Readings ungdomsakademi. Han tilbrakte også mye tid i Spania for å knytte kontakter skaffe seg nye impulser og ble kjent med Jose Mourinho. I 2004 ble Rodgers ansatt som Chelseas "head youth cooach" under nettopp Mourinho og beholdt denne stillingen også under Avram Grant og Luiz Felipe Scolari. 

I november 2008 fikk Rodgers sin første jobb som manager i Watford. Mark Warburton (nå manager i Rangers) var forøvrig sjef for ungdomsakademiet til Watford og rapporterte til Rodgers. Da Steve Coppell trakk seg som manager i Reading sommeren 2009 var det Rodgers som overtok jobben hans, men allerede i desember samme år valgte han å slutte. Etter en liten pause ble Rodgers ansatt som manager i Swansea City i juli 2010, og det var i Wales han fikk sitt gjennombrudd. Allerede i sin første sesong førte Rodgers Swansea Citty til opprykk til Premier League etter å ha slått sin gamle klubb Reading 4-2 i "play off" finalen på Wembley. Rodgers fikk mye skryt for jobben han gjorde i Swansea City og sikret klubben en sterk 11. plass. Swansea City var av de aller fleste "eksperter" tippet til å rykke ned, men Rodgers motbeviste alle med god offensiv fotball.

Liverpool ansatte Rodgers som sin nye manager i juni 2012. Han var da kun 39 år og ble beskrevet som et "modig valg". I sin første sesong førte Rodgers Liverpool til en 7. plass i Premier League, men det var sesongen etter at Liverpool-supportene fikk håpet om sin første ligatittel siden 1990 tilbake. Etter ni strake seiere i ligaen, tapte Liverpool 0-2 hjemme mot Chelsea i slutten av april og klarte kun 3-3 i en dramatisk bortekamp mot Crystal Palace uken etter. Det holdt ikke for Rodgers og Liverpool - Machester City ble for sterke og vant Premier League to poeng foran Liverpool. Rodgers stod for en underholdende fotball med mange mål, men dessverre så holdt ikke forsvaret alltid tett bakover og Liverpool slapp inn 13 ligamål mer enn Manchester City. Luis Suzarez var klubbens store stjerne og "bøttet inn" mål, men sommeren 2014 ble han solgt til Barcelona. Sesongen 2014/15 ble et antiklimaks for Liverpool som til slutt endte som nr. 6 i Premier League. Med en dårlig start på 2014/15 sesongen var det ikke så overraskende at Rodgers i begynnelsen av oktober fikk sparken av klubbens kravstore amerikanske eiere.

Brendan Rodgers fikk en fantastisk mottakelse på Celtic Park. Mellom 10 og 15.000 supportere møtte opp for å ta i mot den nye manageren:
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter