Avsluttet med seier
18.05.2024
Celtic avsluttet sesongen 2023/24 med å vinne 3-2 over St Mirren på hjemmebane. Selv om kampen ikke var den aller beste, hadde Celtic god kontroll. Brendan Rodgers gjorde totalt seks endringer i forhold de elleve som startet mot Kilmarnock på onsdag kveld. Maik Nawrocki og Stephen Welsh spilte sammen i midtforsvarer og Anthony Ralston fikk mulighet som høyreback.

Selv om Celtic åpnet kampen best var det St Mirren som først ballen i nettet. Allerede etter syv minutter satte kaptein Mark O'Hara inn 1-0. Målet kom mot spillets gang og var St Mirrens første målsjanse i kampen. Celtic utlignet halvveis i omgangen ved Mark O'Riley med sitt 18. mål i Scottish Premiership. Det er lenge siden en midtbanespiller har scoret like mange mål. Tre minutter etter utligningen fikk St Mirren tildelt et straffespark da Stephen Welsh unødvendig ga en dytt i ryggen. Straffen var ikke krystallklar, men ble dømt etter at VAR var inne og så på situasjonen. Kyogo utlignet for Celtic etter 37 minutter. Luis Palma misset et meget stor mulighet like etter da han "headet" utenfor for åpent mål.

Etter pause sank kampen i kvalitet. Celtic gjorde det litt for spennende foran et fullsatt stadion. Seiersmålet kom fire minutter før slutt ved Palma. Etter kampen fikk Celtic-spillerne sine medaljer og jubelen stod i taket da kaptein Callum McGregor kunne løfte pokalen.  Joe Hart som spilte sin siste kamp for klubben tok et tårevåt farvel med supporterne. Også kaptein Callum McGregor og Rodgers ble intervjuet på banen. Sesongen 2023/24 avsluttet neste lørdag med cupfinalen mot Rangers.

Celtic (4-3-3): Hart (Bain 88); Ralston, Nawrocki, Welsh (Scales 66), Taylor; O'Riley, McGregor (Bernardo 77), Hatate (Iwata 66); Kühn, Kyogo (Idah 66) og Palma Ikke benyttet: Johnston, Carter-Vickers, Maeda og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 60.000 Celtics beste: Palma

Fullt navn: Steven Stefan Fabrice Mouyokolo
Posisjon: Midstopper
Født: 24. januar 1987
Nasjonalitet: Fransk
Høyde: 1,90 m
Kontrakt til: Juli 2014
Tidligere klubber: Chateauroux, Guegnon, Bolougne, Hull City, Wolverhampton Wanderers og Sochaux (lån)