Celtic avanserte til kvartfinale
12.02.2024
Celtic viste spillemessig fremgang mot St Mirren i 5. runde i den skotske cupen i går ettermiddag og vant komfortabelt 2-0 etter mål av Kyogo og Daizen Meada. Brendan Rodgers valgte en ny formasjon og Celtic spilte 4-4-1-1. Adam Idah fikk ny tillit helt på topp med Kyogo som et bindeledd mellom midtbane og angrep. Med en snau halvtime igjen å spille, gikk Rodgers tilbake til sitt vanlige 4-3-3, men da var kampen i realiteten over.  I kvartfinalen i den skotske cupen møter Celtic Livingston hjemme i Glasgow 9. eller 10. mars.

Etter 15 minutters spill ledet Celtic 1-0 etter et flott mål av Kyogo. Luis Palma drar seg fri på venstrekanten og sendte ballen inn i feltet til en umarkert Kyogo. Kampen ble jevnere utover omgangen og i det siste kvarteret hadde vertene to store målsjanser. Først et skudd i tverrliggeren før Joe Hart vartet opp med en meget kvalifisert redning like før pause. Palma fikk også et gult kort for filming mot slutten av omgangen. Maeda doblet Celtics ledelse etter 53 minutter. Matt O´Riley skjøt i tverrliggeren og Maeda var påpasselig fremme på returen. Celtic hadde god kontroll på resten av kampen, men skapte ikke de største målsjansene.

På lørdag møter Celtic Kilmarnock hjemme i Glasgow. Det er helt sikkert et revansjelysten Celtic etter to tap tap mot Kilmarnock tidligere denne sesongen både i ligacupen og i Scottish Premiership. Nå har alle spillerne som har spilt Asian Cup kommet tilbake til Glasgow og med unntak av skadede Reo Hatate er de klare for spill for Celtic igjen. Liel Abada var utelatt fra troppen i går og Rodgers forklarte dette med at hodet hans ikke var helt på plass.

Celtic (4-4-1-1): Hart; Ralston, Welsh, Scales, Bernabei; Maeda (Kühn 75), O´Riley, McGregor, Palma (Yang 62); Kyogo (Oh 75); Idah (Bernardo 62) Ikke benyttet: Bain, Nawrocki, Iwata, Vata og Kelly Gult kort: Palma og Bernabei Tilskuere: ca. 6.000 Celtics beste: Welsh