Celtic er ligamestere
12.05.2022
Celtic sikret seg i går kveld det ene poenget klubben trengte for å offisielt og vinne Scottish Premiership for sesongen 2021/22. Gårsdagens kamp borte mot Dundee United endte 1-1 etter at Giorgos Giakoumakis ga Celtic ledelsen 1-0. Ange Postecouglou valgte å bytte ut alle de spillerne på topp og James Forrest fikk starte en kamp for første gang på lenge.

Det var ingen tvil om at Celtic var det førende laget før pause. Likevel maktet ikke Postecoglous utvalgte å omsette overtallet i spill og målsjanser til tellende resultat. Nærmest nettkjenning før hvilen var nevnte Forrest som dessverre kom litt for seint til å sette Liel Abadas innlegg bak Dundee Uniteds målvakt Benjamin Siegrist. Etter en målløs 1. omgang, tok kampen seg betraktelig opp i kvalitet og dramatikk de siste 45 minuttene. Etter 55 minutter ga Giorgos Giakoumakis Celtic ledelsen 1-0 på et meget god "heading". Målet kom etter et helhjertet løp og et påfølgende presist innlegg inn i straffefeltet av Anthony Ralston.

Hjemmelaget kom langt mer inn i kampen og skapte flere farlige målsjanser. Den 16-årig år gamle spissen Rory MacLeod traff stolpen før Nicky Clark satte returen inn bak Joe Hart. Heldigvis for Celtic var Clark i "offside" ved den anledningen. Tidligere Celtic-spiller Tony Watt traff også stolpen på en god "heading". Ralston ofret seg og fikk slått returen ut til hjørnespark. Celtic skapte mer etter at Jota ble byttet inn med snau halvtime igjen å spille. Portugiseren var svært nære å doble Celtics ledelse like etter at ble byttet inn. Kun en meget god redning av Siegrist hindret dette. Også Giakoumakis hadde en god mulighet til å doble ledelsen.

Etter 72 minutter var det imidlertid hjemmelaget utlignet på en fantastisk langskudd av Dylan Levitt. Helt på tampen av kampen misbrukte innbytter Daizen Maeda en gylden mulighet, men avslutningen hans var dessverre ikke presis nok. Etter kampen kunde Celtic-spillerne juble foran de supporterne som hadde tatt turen opp til Dundee. Utenfor Celtic Park hadde mange tusen supportere møtt opp for hylle spillerne og Postecoglou da de ankom seinere på kvelden. Celtic vil få overlevert pokalen etter lørdagens hjemmekamp mot Motherwell.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; O´Riley (Turnbull 62), McGregor, Hatate (Rogic 63); Abada (Maeda 70), Giakoumakis (Kyogo 90) og Forrest (Jota 63) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Ideguchi og McCarthy Gult kort: Taylor Tilskuere: 9.401 Celtics beste: McGregor