Celtic kastet bort to poeng
04.02.2024
Gårsdagens kamp i Aberdeen var en kamp Celtic absolutt burde ha vunnet. Etter spill og målsjanser kunne Celtic ha ledet med minst to mål før pause. Aberdeen tok ledelsen på sin første målsjanse i kampen like etter pause før innbytter Nicolas Kühn reduserte til1-1 midtveis i 2. omgang. Brendan Rodgers gjorde en forandring i forhold til laget som startet mot Ross County for en uke siden. Cameron Carter-Vickers har nok en gang pådratt seg en skade og ble erstattet av Maik Nawrocki.

Celtic åpnet kampen klart best og hadde en ball i nettet i begynnelsen av kampen, men dessverre var Luis Palma i "offside". Paolo Bernarndo misbrukte halvveis i omgangen en stor målsjanse da skuddet hans traff tverrliggeren. Mot spillets gang og fem minutter etter pause gikk Aberdeen opp til 1-0 ved lagets store stjerne og toppscorer Bojan Miovski. Alexandro Bernabei mistet ballen og Aberdeen kunne kontre. Mioviski kom alene med en tydelig usikker Nawrocki og hadde ingen problemer med å sette ballen i mål. Med en halvtime igjen gjorde Rodgers tre bytter og Adam Idah fikk sin debut. Inn kom også målscorer Kühn og Anthony Ralston. Den tyske vingen klarte seg bra og åpnet scoringskontoen kun noen få minutter seinere. Siste halvdel av kampen var virkelig dårlig av Celtic og kun et par meget gode reaksjknredninger av Joe Hart hindret vertene å ta alle tre poengene. Matt O´Riley hadde et skudd i stolpen, men ellers skapte Celtic ingenting og var svake defensivt.

Før pause spilte Celtic en bra kamp, men etter at Aberdeen utlignet var laget ikke til å kjenne igjen. To ganger kom en Aberdeen spiller alene gjennom med Hart og Celtic kan takke sin målvakt for at laget ikke tapte. Med Rangers´seier mot Livingston seinere på ettermiddagen skiller det nå kun tre poeng mellom erkerivalen og Celtic har en kamp mer spilt. Tapte Celtic ligamesterskapet i Aberdeen i går ettermiddag? På onsdag møter Celtic Hibernian i en vanskelig bortekamp i Edinburgh og den må ganske enkelt vinnes.

Celtic (4-3-3): Hart; A Johnston, Nawrocki (Welsh 77), Scales, Bernabei (Ralston 59); O´Riley, McGregor, Bernardo (Idah 59); Abada (Kühn 59), Kyogo og Palma (Vata 87) Ikke benyttet: Bain, Holm, Kelly og Forrest Gult kort: Nawrocki Tilskuere: ca. 18.000 Celtics beste: Kühn