Celtic Supporters Club in Norway
Celtic skuffet igjen!
06.04.2019
Til tross for et meget solid overtak i spill og målsjanser, skuffet Celtic stort i ettermiddagens målløse kamp mot Livingston.. Dette var noe av det svakeste Celtic har prestert i inneværende sesong og for andre gang etter at Neil Lennon overtok maktet ikke klubben å score mål i en ligakamp på hjemmebane. Lennon foretok fire endringer i forhold til laget som startet mot St Mirren på onsdag. Kieran Tierney, Tom Rogic, Ryan Christie og Odsonne Edouard var alle tilbake i startoppstillingen. Tierney var flyttet opp på venstrekant og Celtic startet med tre mann i forsvar.

Livingston hadde sin første målsjanse allerede etter noen få minutter. En "heading" fra Scott Pittman etter et hjørnespark ble blokkert av Scott Brown. Etter ti minutters spill oppstod hjemmelagets første målsjanse etter godt spill av Tierney og Callum McGregor før ballen endte hos Christie. Sistnevntes skudd var ikke presist nok og gikk rett på Livingstons gode målvakt Liam Kelly. Celtic fortsatte presset og både Christie og Edouard hadde sine muligheter, men spillet stoppet fullstendig opp de siste 20 meterne. Nærmest nettkjenning før hvilen kom James Forrest som like like utenfor stolpen til Livingston. 

Det skjedde svært lite i første halvdel av 2. omgang og Celtics første store mulighet kom etter litt over halvspilt omgang. Edouard misset på en meget god mulighet etter et presist innlegg fra Jonny Hayes. Altfor liten kraft i avslutningen til franskmannen ved den anledningen! Celtic-spillerne ropte på straffespark da ballen traff en av midtstopperne til Livingston i øvre del av armen. Dommeren gjorde det rette da armen ikke var aktiv. Helt på tampen av kampen bommen en annen innbytter på en 100%-sjanse på åpent mål. Helt utilgivelig av den innleide vingen!

Oppsummert så var dette en frustrerende kamp fra Celtics side og spillerne må heve betraktelig til semifinalen i den skotske cupen førstkommende søndag hvis drømmen om en ny "The Treble" fortsatt skal leve.

Celtic (3-3-3-1): Bain; Simunovic, Benkovic (Hayes 63), Ajer; Brown, McGregor, Christie (Burke 83); Forrest, Rogic (Weah 71), Tierney; Edouard Ikke benyttet: de Vries, Lustig, Ntcham og Sinclair Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.850 Celtics beste: Forrest


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter