Celtic sløste med målsjansene
17.03.2024
I en kamp med mange målsjanser og VAR nok en gang i fokus, sikret Celtic seg nye tre viktige poeng i kampen om tittelen i Scottish Premiership. Liam Scales hadde pådratt seg en skade og måtte stå over gårsdagens kamp etter 27 ligakamper på rad. Heldigvis var viktige Cameron Carter-Vickers tilbake i startoppstillingen. Kyogo ble foretrukket som spiss fremfor Adam Idah.

Celtic startet kampen best og det var ufortjent at det kun stod 1-0 til pause. Kyogo "headet" inn Niclolas Kühns presise innlegg med fem minutter igjen å spille. Før målet hadde Celtic misbrukt to store målsjanser ved Daizen Maeda og nevnte Kyogo. Sistnevnte hadde også to ball i nettet i 1. omgang som begge ble korrekt avblåst for "offside". i det første minuttet i 2.omgang doblet Kühn Celtics ledelse. I denne situasjonen var rollene byttet opp og Kyogo var servitøren. Kyogo traff også tverrliggeren med et skudd like etter.

James Forest satte inn 3-0 kun noen minutter etter at han kom inn som innbytter. Mot spillets gang og på sin første målsjanse i kampen reduserte St Johnstone ette 81 minutter. Nok et unødvendig baklengsmål! Like før slutt trodde alle at Alistair Johnston hadde satte inn Celtics 4. mål for ettermiddag, men dette ble også annullert for "offside". Nå venter en landslagspause og neste kamp for Celtic i Scottish Premiership er borte mot Livingston 31. mars. Da er forhåpentligvis en del av klubbens skadede spillere tilbake på plass!

Celtic (4-3-3): Hart, Johnston, Carter-Vickers (Holm 75), Welsh, Taylor; Iwata, O´Riley (Lagerbielke 86), Bernardo (Kelly 63); Kühn (Forres 63), Kyogo (Idah 75) og Maeda Ikke benyttet: Bain, Ralston, Data og Oh Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.880 Celtics beste: Kühn