Drømmen lever fortsatt
01.05.2023
Drømmen om "The Treble" lever fortsatt for Celtic etter 1-0 i semifinalen over Rangers i går ettermiddag. I motsetning til forrige gang de to rivalene møttes på Celtic Park, var det en 50/50 fordeling av billettene og dette medførte utvilsomt en meget god stemning på Hampden Park. For Celtic var nøkkelspillerne Reo Hatate og Jota tilbake på laget etter skade.

Allerede etter noen sekunder skapte Rangers kampens første målsjansen ved Nicolas Raskin. De første 10 minuttene var en stillingskrig og begge lagene skapte kun noen halvsjanser. Celtics første målsjanse kom etter 27 minutter på et skudd fra Callum McGregor. Etter 39 minutter misbrukte Jota et stor mulighet, men tre minutter seinere var han på plass igjen og ga Celtic ledelsen 1-0. Målet var et skoleeksempel på at man skal spille til dommeren blåser. Daizen Meada utnyttet et tafatt Rangers-forsvar, "snappet" ballen fra Borna Barisic og la den perfekt inn i feltet hvor Jota var påpasselig fremme.

Rangers var best de første minuttene etter hvilen. Takket være en resolutt blokkering av Cameron Carter-Vickers så stod det fortsatt 1-0. Fashion Sakala burde så absolutt ha redusert på denne muligheten. Etter 57 minutter hadde Celtic en god målsjanse ved Kyogo. Allan McGregor i Rangers' mål var med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren. Like etter måtte Joe Hart i aksjon på en bortimot tilsvarende situasjon. Begge lagene hadde hver sin store målsjanse på slutten av kampen - først et godt skudd av Kyogo før James Tavernier skjøt fra enden av straffefeltet og ballen endte hos en umarkert Sakala. Sistnevnte fikk heldigvis ikke "stokket beina" sine og avslutningen gikk utenfor.

Kampens beste spiller Carter-Vickers spilte sin første kamp før han må gjennomgå en kneoperasjon og blir borte fra fotballen i minimum tre måneder. I finalen møter Celtic overraskelseslaget Inverness. Kampen spilles på Hampden Park lørdag 3. juni og Celtic er stor favoritt mot motstanderen fra divisjonen under.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston (Ralston 54), Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; O'Riley (Mooy 66), McGregor, Hatate (Iwata 66); Jota (Haksabanovic 66), Kyogo (Oh 84) og Meada Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Turnbull og Vata Gult kort: McGregor og Maeda Tilskuere: 48.629 Celtics beste: Carter-Vickers