Endelig løsnet det for Celtic
29.02.2024
Celtic maktet å bygge videre på den gode avslutningen i søndagens kamp mot Motherwell ved å beseire Dundee 7-1 i Glasgow i går kveld. Brendan Rodgers foretok også denne gangen noen endringer på laget. Mail Nawrocki fikk en strekkskade på trening og Cameron Carter-Vickers var tilbake fra start i midtforsvaret. Yang Hyun-jun som hadde et så godt innhopp mot Motherwell, fikk muligheten i startoppstillingen for første gang siden begynnelsen av desember i fjor. Alistair Johnston spilte sin kamp nr. 50 for  Celtic i går kveld.

I går kveld var Celtic meget effektive og i løpet 30 minutter hadde laget satt inn fem mål. Det første kom etter syv minutters spill på en "heading" av Carter-Vickers. Deretter fulgte Adam Idah og Matt O´Riley opp med hvert sitt hodestøt. Det hører med til sjeldenhetene at Celtic scorer tre mål i en kamp med "headinger". Spesielt målet til O´Riley var det klasse over. Daizen Meada økte til 4-0 etter en halvtimes spill med et flott mål. Seks minutter seinere satte Greg Taylor inn 5-0 og kampen var for lengst over. Celtic var meget effektive og med unntak av et skudd fra O´Riley i tverrliggeren, så ble alle målsjansene omsatt til tellende resultater. Seks minutter på overtid fastsatte Callum McGregor pauseresultatet til 6-0.

Rodgers valgte å bytte ut en småskadet McGregor ved pause og sette inn unggutten, 18 år gamle Daniel Kelly. Han gjorde ikke skam på debuten og sørget for Celtic 7. mål midtveis i omgangen. Naturlig er det vanskelig å følge opp målkalaset med seks mål på en omgang og 2. omgang bar preg av det. Celtic hadde imidlertid god kontroll og fortsatte å dominere banespillet. Et lite slår i gleden var et unødvendig baklengsmål med seks minutter igjen å spille.

Dette var utvilsom sesongens best gjennomførte kamp av Celtic. Tydeligvis er Rodgers i ferd med å finne sin beste startoppstilling etter flere endringer av både spillere og formasjon. Tomoki Iwata gjorde nok en meget god jobb defensivt på midtbanen og Yang spilte en meget god kamp som høyreving. I tillegg var O´Riley tilbake i gammel god form. Neste utfordring for Celtic er allerede på søndag i en vanskelig bortekamp mot Hearts.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers (Welsh 60), Scales, Taylor (Ralston 60); Iwata, O´Riley, McGregor (Kelly 46); Yang (Palma 75), Idah (Kyogo 60) og Maeda Ikke benyttet: Bain, Kühn, Vata og Bernardo Gut kort: Idah og Maeda Celtics beste: Yang Tilskuere: 58.772