Fra vondt til verre for Celtic
18.02.2024
Marerittet fortsetter for Brendan Rodgers og Celtic! Etter vinterpausen har klubben vært fryktelig svake i Scottish Premiership med to uavgjorte og tre seiere på fem kamper og ynkelige 5-3 i målforskjell. To av målene kom på straffespark. Det er noe fundament galt med Celtic for tiden. Etter 3-0 over St Johnstone tidligere i dag, topper nå Rangers for første gang denne sesongen tabellen i Scottish Premiership to poeng foran Celtic. Gårsdagens hjemmekamp mot Kilmarnock var noe av de svakeste Celtic har levert på hjemmebane på lenge. Greg Taylor var tilbake i startoppstillingen etter å ha vært ute med skade siden nyttår og Anthony Ralston spilte sin kamp nr. 100 for kubben.

Celtic åpnet kampen best og spilte sett under ett en brukbar 1. omgang. Luis Palma hadde lagets første mulighet, men et dårlig valg på slutten av angrepet ødela. Vingen fra Honduras burde ha avsluttet selv i denne situasjonen istedenfor så sendte han en svak pasning inn i Kilmarnocks straffefelt. Etter 32 minutter "headet" Kyogo Celtic fortjent i ledelsen etter et godt slått innlegg av jubilant Ralston. Gjestene fra Kilmarnock var nære en utligning og kun en fantastisk reaksjonsredning fra Joe Hart hindret Liam Donnelly å "heade" ballen i mål. Mot slutten av omgangen misbrukte Matt O´Riley en stor dobbeltmulighet. Først et skudd som Kilmarnocks gode målvakt Will Dennis fikk en hånd på. Returen fra O´Rley ble reddet på streken. Det burde så absolutt ha stått 2-0 til Celtic til pause.

I likhet med de siste kampene i Scottish Premiership startet Celtic best også etter hvilen. Dennis fikk slått et godt langskudd fra O´Riley til hjørnespark. Kampen jevnet seg ut etterhvert og Kilmarnock så mulighetene for å få med seg poeng hjem. Hart vartet opp med enda en meget god reaksjonsredning midtveis i 2. omgang. Daniel Armstrong misset en god mulighet for gjestene da han fikk stå umerket inne i Celtics straffefelt. Heldigvis for hjemmelaget var avslutningen altfor svak. På overtid fikk Kilmarnocks sin fortjente utligning ved David Watson. I den situasjonen sviktet innbytter Alexandro Bernabei fullstendig og det er ikke første gang argentineren er skyld i et baklengsmål inneværende sesong. Kilmarnock kunne med bedre uttelling ha stukket av med alle tre poengene i går ettermiddag.

Nå er det samling i bunn for Brendan Rodgers & co. Dette var en kamp som Celtic burde ha avgjort den første timen. Nok en gang var det dårlig bevegelse, svake pasninger og mange balltap som preget Celtic. En spiller som O´Riley har sålangt i 2024 kun vært en skygge av seg selv sammenlignet med den meget gode høstsesongen i 2023. På tre forsøk har Celtic ennå ikke klart å slå Kilmarnock denne sesongen og det er altfor svakt. Dette er et lag Celtic skal slå i ni av ti kamper! Nå venter to meget viktige oppgjør borte mot Motherwell førstkommende søndag og Dundee i Glasgow onsdagen etter. Rangers er utvilsomt formlaget i Scottish Premiership for tiden. Siden Philippe Clement overtok som Rangers´"manager" i slutten av oktober har erkerivalen tatt 49 poeng i Scottish Premiership mot Celtics 40 i samme tidsperiode. Hearts har i samme tidsperiode tatt like mange poeng som Celtic. Alle tre klubbene har spilt 18 kamper siden Rangers byttet "manager".

Celtic (4-4-1-1): Hart; Ralston, Welsh, Scales, Taylor (Bernabei 61); Maeda (Kühn 68), O´Riley, McGregor, Palma (Yang 45); Kyogo (Oh 80); Idah (Bernardo 68) Ikke benyttet: Bain, Naworcki, Iwata og Kelly Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.887 Celtics beste: Hart