Jubilant sikret Celtic semifinale
11.03.2024
Daizen Maeda spilte sin kamp nr. 100 for Celtic i går og jubilanten markerte seg med tre mål og Celtic tok seg videre til semifinalen i den skotske cupen. Yang Hyun-jun som be utvist i forrige kamp mot Hearts, sone sin første av to kamper i går ettermiddag. Nok en gang hadde Cameron Carter-Vickers pådratt seg en skade. Det betød at Nicolas Kühn og Stephen Welsh gikk inn i startoppstillingen.

Gjestene fra Livingston hadde kampens første mulighet i åpningsminuttene med et skudd i stolpen fra Ayo Obileye. Etter syv minutter satte Meada inn sitt første mål for ettermiddagen. Målet kom etter en perfekt slått pasning av Kühn og Meada gjorde ingen feil. Kun fem minutter seinere utlignet Livingston på en kontring ved Daniel Mackay. Det var svakt forsvarsspill fra Celtics side ved den anledningen. Midtveis i 1. omgang "stupheadet" Meada inn  2-1 til Celtic. Åtte minutter etter hvilen utlignet Tete Yengi til 2-2 etter å ha "snappet" ballen fra Matt O´Riley på midtbane og kom alene mot Joe Hart.

Resten av omgangen hadde Celtic god kontroll, men det var ikke før fem minutter før slutt det 3. målet kom. Nok en gang var det Maeda som satte ballen i nettet etter forarbeid av Tomoki Iwata. Maeda hadde også et skudd i tverrliggere før  innbytter Kyogo fastsatte sluttresultatet til 4-2 fem minutter på overtid. Selv om kampen ikke var den beste fra Celtics side, var det viktigste i går at klubben  avanserte til semifinalen i den skotske cupen. Førstkommende lørdag skal Celtic i ilden igjen når St Johnstone kommer på besøk. Aberdeen blir Celtics motstander i den ene semifinalen, mens Hearts og Rangers møtes i den andre. Semifinalene spilles i helgen 20/21 april.

Celtic (4-3-3): Hart, Johnston, Welsh, Scales, Taylor; O´Riley, Iwata, Bernardo (Kelly 81); Kühn (Forrest 76), Idah (Kyogo 81)  og Meada Ikke benyttet: Bain, Ralston, Lagerbielke, Holm, Vata og Oh Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 40.000 Celtics bese: Maeda