Personlig feil ble avgjørende
22.05.2023
Ange Postecoglou foretok et uventet grep for lørdagens hjemmekamp mot St Mirren da han valgte å sette inn Tomoki Iwata som midtstopper sammen med Carl Starfelt. Japaneren er som kjent en defensiv midtbanespiller, men Postecoglou ønsket kanskje å teste ham i en uvant rolle? Dette var et av fire endringer i forhold til laget som startet mot Rangers i forrige uke.

Celtic fikk den verst tenkelige starten med Anthony Ralstons horrible klarering bakover allerede etter fire minutters spill. Curtis Main "takket og bukket" og hadde inghen problemer med å sette inn 1-0 bak en sjanseløs Joe Hart. Heldigvis svarte hjemmelaget rask på tiltale og ti minutter seinere utlignet Kyogo til 1-1 på en meget god kontring hvor Reo Hatate var nest sist på ballen. Dette ga Celtic "blod på tann" og laget var inne i en god periode. Hatate kom nærmest nettkjenning med et godt langskudd som gikk like over målet til St Mirren. I tillegg hadde Matt OP'Riley og Jota også hver sin mulighet.

Mot spillets gang satte Main inn sitt andre mål for dagen seks minutter før pause. Dette var en omdiskutert scoring hvor dommer David Munro måtte konferere med VAR før målet ble godkjent. Celtic var også det klart førende laget i 2.omgang, selv om St Mirren var farlige på kontringer. Daizen Maeda var litt for seint å sette Kyogos "heading" i nettet. En stor tabbe av Iwata medførte at Main nok en gang kom alene med Hart, men denne gangen gikk ballen i stolpen og ut. Hatate traff også stolpen like etter. Ni minutter før slutt sikret Callum McGregor et poeng i en nok svak kamp av Celtic som presset på mot slutten for å få et mål til.

Ved siden av Rangers har St Mirren vært det laget som har skapt mest trøbbel for Celtic. Det er er hardtarbeidende mannskap som viste hvorfor de maktet å komme balnt de seks beste i denne sesongen i Scottish Premiership.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Iwata, Starfelt, Taylor; O'Riley (Oh 71), McGregor, Hatate (Haksabanovic 71); Jota, Kyogo og Maeda (Abada 71) Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Bernabei, Turnbull, Summers og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.742 Celtics beste: Kyogo