Praktisk talt ligamestere
07.05.2022
Med en komfortabel 4-1 seier over Hearts i ettermiddag er Celtic praktisk talt skotske ligamestere selv om det gjenstår to kamper igjen å spile. Rangers kan havne på like mange poeng, men Celtic har mer enn 20 plussmål mer enn erkerivalen så det er kun teori som kan ta mesterskapet fra Ange Postecoglous menn. Hvem hadde trodd dette i august 2021? Postecoglou valgte å foreta kun en endring i forhold til laget som startet mot Rangers på søndag da David Turnbull erstattet Reo Hatate sentralt på midtbanen.

Celtic åpnet kampen nølende, Hearts utnyttet dette og Ellis Simms ga bortelaget ledelsen etter kun tre minutters spill. Anført av en meget god Callum McGregor spilte Celtic seg tilbake i kampen. Turnbull, som startet sin første kamp kamp siden ligacupfinalen i desember, stod bak Celtics første målsjanse. Etter 30 minutter fikk endelig Celtic uttelling da Daizen Maeda utlignet til 1-1. Målet kom etter et meget godt angrep hvor Jota serverte en presis pasning til en fremadstormende Maeda. Syv minutter seinere "headet" Kyogo Celtic i ledelsen. Craig Gordon i Hearts´mål slo ballen ut, men TV-bildene viste tydelighet at hele ballen hadde vært over målstreken.

Matt O´Riley hadde Celtics første målsjanse etter pause med et skudd i stolpen midtveis i omgangen. Samme mann satte inn 3-1 kun noen minutter seinere og da kokte det virkelig på Celtic Park. Celtic hadde ytterligere en ball nettet, men Jota var i "offside" da pasningen ble slått. På overtid satte innbytter Giorgos Giakoumakis inn Celtics fjerde mål og fastsatte sluttresultatet til 4-1. Celtic sikret med denne seieren klubbens 52. skotske ligamesterskap. Ettermiddagens kamp var forøvrig den 30. på rad i Scottish Premiership uten tap.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Turnbull (Hatate 66), McGregor, O´Riley (Rogic 77); Jota (Forrest 81), Kyogo (Giakoumakis 66) og Maeda (Abada 66) Ikke benyttet: Bain, Welsh, McCarthy og Bitton Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: McGregor