Solid sluttspurt sikret tre poeng
26.02.2024
En solid sluttspurt med to mål på overtid sikret Celtic tre meget viktige poeng i en vanskelig bortekamp mot Motherwell i går ettermiddag. Brendan Rodgers valgte å gå tilbake til 4-3-3 og foretok fire endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock for en uke siden. Alistair Johnston var tilbake fra skade og Tomoki Iwata spilte sin første kamp siden midten av desember. Mail Nawrocki og Nicolas Kühn fikk også tillit fra start.

Celtic spilte en meget svak 1.omgang og skapte knapt en målsjanse. Det var ikke noe å si på at Motherwell ledet 1-0. Målet var en perle av et langskudd av Blair Spittal. Ledelsen kunne ha vært større og hjemmelaget hadde også ytterligere en ball i nettet, men dommer Willie Collum blåste korrekt for "offside". Tydeligvis klarte Rodgers å motivere sine spillere i pausen fordi det var et helt annet Celtic som entret banen i 2. omgang. Han valgte å bytte ut Kyogo og etstatte ham med Adam Idah og det skulle vise seg å være et meget godt trekk. Etter 51 minutters spill "headet" den irske spissen inn utligningen på et meget godt slått innlegg av Greg Taylor. Mot slutten av omgangen misbrukte Daizen Meada to meget gode målsjanser og Joe Hart vartet opp med en klasseredning. Det så ut til å gå mot Celtics sjette uavgjortresultat i Scottish Premiership denne sesongen, men så dukket Idah opp og satte inn 2-1 fire minutter overtid. To minutter seinere fastsatte innbytter Luis Palma sluttresultatet til 3-1.

Forhåpentligvis var dette vitamininnsprøytingen Celtic trengte etter fire svake kamper på rad i Scottish Premiership (to uavgjorte og to knepne seiere med et mål). Nå er det Celtic som må jage ligaleder Rangers som har en ledelse på to poeng. Det gjenstår kun 11 kamper og allerede på onsdag skal Celtic i aksjon igjen på hjemmebane mot Dundee. For Celtic er det kun seiere som er godt nok i de gjenværende kampene inkludert i de to siste oppgjørene mot erkerivalen.

Celtic (4-3.3): Hart; Johnston, Nawrocki (Carter-Vickers 61), Scales, Taylor; Iwata (Bernardo 77), McGregor, O´Riley; Kühn (Yang 61), Kyogo (Idah 46) og Maeda (Palma 84) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Kelly og Oh Gult kort: Taylor og Palma Tilskuere: 8.639 Celtics beste: Idah