Superduoen gjorde jobben igjen
07.11.2021
"Superduoen" Jota og Kyogo Furuhashi stod bak samtlige fire mål da Celtic vant komfortabelt 4-2 over Dundee i ettermiddag. Ange Postecoglou valgte å starte med det samme laget som mot Ferencvaros på torsdag. Kampen ble utsatt noen minutter da Celtics supportere protesterte mot at den tidligere polititoppen Bernhard Higgins skal få en plass i klubbens styre ved kaste tennisballer på banen.

Celtic tok kommandoen fra start og hadde gjennom hele kampen en ballbesittelse på over 80%. Det tok kun åtte minutter før den første ballen lå i nettet bak hjemmelagets målvakt Adam Legzdins. Jota var påpasselig fremme på returen da Anthony Ralstons skudd gikk i stolpen. Litt under ti minutter seinere doblet Furuhashi Celtics ledelse på en "heading". Målet kom etter en meget godt angrep av Celtic hvor Ralston var nest sist på ballen med et presist innlegg fra kanten. Det var en strek i regningen at Dundee reduserte etter 23 minutter på en kontring som Celtic burde ha avverget. Nok en gang var det passivitet i Celtics forsvar. Likevel Celtic hadde full kontroll på kampen og laget skapte flere gode målsjanser. Nærmest nettkjenning kom Stephen Welsh på en "heading".

Kampbildet endret seg ikke etter pause og Celtic fortsatte presset. Det resulterte i to tidlige mål og etter 50 minutter var stillingen 4-1. Jota satte inn det 3-1 fra kloss hold etter nok en "assist" av Ralston. Tre minutter seinere økte Furuhashi til 4-1 og kampen var for lengst avgjort. Celtic tok "foten av pedalen" den siste halvtimen og Dundee fikk et trøstemål etter 67 minutter. Joe Hart må ta på seg mesteparten av skylden for dette baklengsmålet etter en svak inngripen i feltet.

Nå venter en ny landsalgspause for flesteparten av Celtics spillere. Neste kamp er semifinalen i ligacupen mot St Johnstone lørdag 20. november.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Welsh, Juranovic; McGregor, Bitton, Turnbull; Abada (Forrest 62), Furuhashi (Giakoumakis 62) og Jota (Johnston 82) Ikke benyttet: Bain, Scales, Montgomery og McCarthy Gult kort: Juranovic og Turnbull Tilskuere: 8.604 Celtics beste: Jota