Tap mot erkerivalen
14.05.2023
For første gang siden 18. september 2022, gikk Celtic i går ettermiddag målløse av banen i en kamp i hjemlige turneringer i Skottland. Forrige gang var borte mot St Mirren, mens denne gangen var det mot erkerival Rangers på Ibrox. Ange Postecoglou valgte noe overraskende å starte med Alexando Bernabei, Liel Abada og Hyeong-guy Oh fra start. I likhet med forrige kamp mellom de to erkerivalene, ble også gårsdagens kamp spilt uten bortesupportere.

Etter fem minutters spill ga Todd Cantwell Rangers ledelsen 1-0. Joe Hart måtte gi en retur på langskuddet til John Lundstram og Cantwell vare påpasselig fremme og satte ballen i mål. Celtic burde ha utlignet noen få minutter seinere da Hyeon-gyu Oh kom alene med Rangers' målvakt Robbie McCrorie. Det var Celtics beste angrep i hele kampen og burde ha gitt uttelling. Ange Postecoglous utvalgte skapte noen halvsjanser i minuttene som valgte, men avslutningene var dessverre ikke presise nok. Mot spillets gang doblet Rangers sin ledelse etter 34 minutter på en "heading" av John Souttar. Det må være lov å stille et stort spørsmålstegn ved forsvaret til Celtic ved den anledningen.

Matt O'Riley stod den første muligheten etter hvilen med et godt skudd. Kun en meget god redning av McCrorie hindret Celtic å redusere. Også Hart fikk vist frem med en fremdragende reaksjonsredning på skuddet til Cantwell. Rangers fortsette å presse Celtic bakover på banen og med 20 minutter igjen å spille fastsatte Fashion Sakala sluttresultatet til 0-3. Dessverre for Celtic var det tabbe av Callum McGregor som ble foranledningen til målet. Celtics kaptein greide på uforklarlig vis å miste ballen på midtbanen. Etter dette virket som Celtic nærmest ga opp.

Oppsummert var dette en skuffende kamp av Celtic og nok et bevis på at flere av de nestbeste ikke holder mål i viktige kamper. Spesielt Alexandro Bernabei hadde en dårlig dag på jobben. Celtic har gjennomført en strålende sesong, men det var likevel surt å avgi tre poeng mot erkerivalen.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Starfelt, Kobayashi, Bernabei; O'Riley (Haksabanovic 74), McGregor, Hatate (Turnbull 74); Abada (Maeda 63), Oh  (Kyogo 63)og Jota (Iwata 74) Ikke benyttet: Bain, TYaylor, Forrest og Summers Gult kort: McGregor Tilskuere: 50.104 Celtic beste: O'Riley